Идеята за оформяне на бутер тесто по този начин видях в интернет. Могат да се направят различни вариации относно “плънката”. Популярните “Сълзици” например, като сладък вариант, а за солени версии различни шунки, сирена. Дори и без плънка, а само намазани с жълтък биха се получили чудесни соленки.
Моите бутер елхички направих с една интересна руло Моцарела и с Прошуто. Ако не откривате такава Моцарела, то тя може да се замени с кашкавал, или пък с обикновена нарязана Моцарела.
Елхички на клечка от бутер тесто
1 пакет охладено бутер тесто
1 руло Моцарела
1 пакет 100 гр Прошуто Крудо
1 яйце, за намазване
дървени шишчета
Приготвяне:
Бутер тестото се равзива и от него се изрязват ленти с ширина около 1 см. Прошутото и моцарелата се нарязват също на ленти и се поставят върху бутер тестото. Нанизват се върху шишчетата, имитирайки “акордеон”, като върха се оставя по-тесен, за да се оформи елхичка. Подреждат се “легнали” върху тава, застлана с хартия за печене, намазват се с разбито с вилица яйце и се пекат в предварително загрята фурна, съгласно инструкциите на тестото, до зачервяване.
Кате,
ОтговорИзтриванемного интересно оформено бутертесто.Чудесна празнична и много лесна идея, която и аз ще си открадна.
Нека е честита Новата 2018 година !Поздрави !
Ухаааа,много ми харесаха!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея предлагаш, Кате!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Много симпатично!
ОтговорИзтриване