Страници

Зимен уикенд във Flachau


Обещали сме си поне веднъж през зимата да си подаряваме по едно приключение в планината. Освен, че е зареждащо, разтоварващо и красиво, за мен планината и снегът там са символ на сезона. Колко различна и любима е зимата. Гледките, които се виждат отвисоко, чистият въздух, който пълни дробовете и усмивките по лицата на щастливите хора ни карат да се чувстваме така, сякаш попаднали в друг, различен свят, а усещанията, които ни обземат, когато сме на върха на планината не сме успели да открием никъде другаде до сега.
В Австрия зимните дестинации, спортове и туризъм са силно развити. Излишно е да споменавам за разнообразието от такива. Изборът наистина е труден, поради факта, че на човек му се иска да посети всичките:), тъй като всяко място притежава своето очарование и различни възможности.






Тази година се спряхме на Flachau- популярен като един от най- добрите семейни куроти. Избрахме го заради едно приключение, което искахме да си причиним - спускане с шейни. Предполагам за всеки това е свързано с детството, безгрижието, зачервените бузки и носове. Заедно с това курортът е едно очарователно, приказно място с планинските си къщички, вкусната храна, възможностите за спорт, туризъм и развлечения. Вечер осветените къщички създават една приказна картина.







Във Flachau има няколко писти за шейни, някои от които осветени вечер, а картата за тях може да се вземе от туристическият център. Първата писта, към която се насочихме е с начална точка от хижите "Zur Brennhütt'n" и "Berggasthof Munzen". И от двете места могат да се наемат шейни, на цена от 4 евро за бр. Качването до тях се осъществява с лифт SpaceJet 1. Цената на еднократна карта за възрастен е 5,80, а за дете - 2,90 евро. Цените могат да бъдат проверени в сайта на Flachau.


















Пистата за шейни е с дължина около 2 км. От гледна точка на безопасността е нужно малки деца да са с придружител. Пътят минава през гора и е много красиво. Откриват се и гледки. В крайната част на пистата има място, на което да се оставят шейните. Разбира се, може да се спускате колкото пъти пожелаете, просто трябва да се изкачите пеша или с такси, което се заплаща допълнително, тел. номер на които е записан на табела на същото място.









.

Другите ни зимни планински дестинации в Австрия може да видите тук: За Дахщайн с ♥, Schöckl в актуалният за сезона цвят, Schöckl през ноември, Снежна алпийска приказка

Следва продължение...



1 коментар:

  1. Кате,
    прекрасно местенце за спускане с шейни.Това е едно от най - красивите детски преживявания за мен и до сега.Спускането с шейна си е много интересно за децата, запомнящо се дори и след много години.А този курорт наистина е приказка.Но в Австрия и Германия е така.Всичко е много добре организирано и планирано.Благодаря за виртуалната наслада ; ех, иска ми се и аз да се спусна с шейна !
    Поздрави и прекрасна нова седмица !

    ОтговорИзтриване