Г |
офретите са чудесна идея за закуска, десерт, междинна закуска, предястие. Най-често ги приготвяме в сладък вариант, но и в солен са чудесни.
Това е нещо като базова рецепта за солени гофрети, като гаудата може да се замени с друг вид сирене или кашкавал, а подправки могат да бъдат добавени на вкус, перата зелен лук може да се пропуснат. Могат да се поднесат самостоятелно или с различни гарнитури от зеленчуци, яйца и т.н.
Това е нещо като базова рецепта за солени гофрети, като гаудата може да се замени с друг вид сирене или кашкавал, а подправки могат да бъдат добавени на вкус, перата зелен лук може да се пропуснат. Могат да се поднесат самостоятелно или с различни гарнитури от зеленчуци, яйца и т.н.
Продукти:
- 200 гр брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 200 гр масло
- 1/2 ч.л. сол
- 4 яйца
- 6 с.л. вода
- 150 гр Гауда
- 1/2 ч.л. черен пипер
- няколко пера от див лук
за сервиране:
- авокадо
- чери домати
- зелена салата
- яйца
Брашното се пресява с бакпулвера. Маслото се нарязва на малки парчета и се разбива солта, към него се добавят яйцата, като всяко следващо се добавя след като предишното се е усвоило добре. Към яйчно-маслената смес се добавя на етапи брашното, като се разбива добре, разрежда се с водата, разбърква се, добавят се черният пипер, Гаудата, нарязаният лук. Сместа се разбърква добре и от нея се сипва по 1 черпак в загрят уред за гофрети. Преди да се изпече първата гофрета уредът може да се намаже съвсем леко с масло, след това не е необходимо, тъй като в тестото се съдържа мазнина. Пекат се до готовност. Солените гофрети се гарнират по желание със свежи зеленчуци, яйца и др, в случая авокадо, запечени на тиган чери домати, печени на тиган яйца и зелена салата.
Кате,
ОтговорИзтриванеаз нямам уред за гофрети, но те се приготвят лесно и изглеждат много красиво.А и вариантите за поднасяне са неизброими.Чудесна закуска са и не само.За предястие и гости са прекрасни.Благодаря за идеята, а за уред ще помисля.
Поздрави !