Енергийни трюфели с ядки, плодове и пудра от червено цвекло
*Розово лате от червено цвекло купувам от био магазин.
Продукти:
1 ч.ч. ядки ( орехи, лешници, пекан)
1 ч.ч. фурми (по възможност по-сочни)
1 ч.ч. смес от различни сушени плодове( кайсии, стафиди и червени боровинки)
червено цвекло на прах (или готова смес за лате с червено цвекло)
1 ч.ч. ядки ( орехи, лешници, пекан)
1 ч.ч. фурми (по възможност по-сочни)
1 ч.ч. смес от различни сушени плодове( кайсии, стафиди и червени боровинки)
червено цвекло на прах (или готова смес за лате с червено цвекло)
Приготвяне:
Добре е ядките да се смелят предварително. Моите фурми са без костилки, но ако имат такива се отстраняват. Всички продукти се поставят в блендер и се смилат до желаната консистенция. Ние харесваме с частички. Тъй като сместа е лепкава и гъста е възможно да се наложи разбъркване на няколко пъти, което се прави при изключен уред. В случай, че се използват прекалено сухи фурми, може да се наложи предварително да се накиснат в ром или плодов сироп.
От сместа се оформят топчета, които се овалват в розовият прах. Може да се съхраняват в кутии в хладилник, или на хладно място.
От сместа се оформят топчета, които се овалват в розовият прах. Може да се съхраняват в кутии в хладилник, или на хладно място.
Розово лате с червено цвекло
Както споменах по-горе, на цветните латета ще обърна повече внимание в отделна публикация, но понеже стана дума за тях, споделям едно, което се вписа тематично и цветово тук.Продукти:
250 мл мляко( ядково или прясно)
2 ч.л. суха смес за розово лате
250 мл мляко( ядково или прясно)
2 ч.л. суха смес за розово лате
Приготвяне:
Млякото се затопля. Сухата смес се разтваря в 1-2 с.л. от топлото мляко. По желание могат да се използват различни подсладители. Разбърква се до хомогенност. Останалото мляко се разбива в/с уред за правене на пяна. Разпененото мляко се изсипва в чашата върху розовата смес.
Млякото се затопля. Сухата смес се разтваря в 1-2 с.л. от топлото мляко. По желание могат да се използват различни подсладители. Разбърква се до хомогенност. Останалото мляко се разбива в/с уред за правене на пяна. Разпененото мляко се изсипва в чашата върху розовата смес.
Прекрасна публикация, Кате! Нежна, омайваща, оставяща усещането за едно прекрасно усещане, което ухае вълшебно, карани да вдишваме дълбоко, да притваряме очи, да се наслаждаваме и да искаме още и още, и още....
ОтговорИзтриванеДаже не бях чувала за така пудра, Кате. И парфюмът, и рецептите са чудесни. Поздрави!
ОтговорИзтриване