Страници

Като доказателство... Comme une Évidence...


Казват, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат…
Аз вярвам, че парфюмите са свързани както с първоначалното впечатление за човек, така и с усещането, което оставя след себе си. Понякога доста дълго ароматът напомня за нечие присъствие…Усеща се във въздуха, в леглото, в стаята, в асансьора, в офиса… Понякога напомня чувства и емоции… Има парфюми, които се превръщат в нещо като запазен аромат за някои хора. Особено, когато го ползват години наред и особено, когато е завладяващ, запомнящ се аромат, като



Comme une Évidence

Le Parfum 30 ml на Yves Rocher

Любовта ми към него бе от първото вдъхване. Тествах го върху ръката си, пръснах съвсем слабо, а цял ден ухаех на него. Първоначално мирисът му бе сякаш загадка. Не успях да определя колко точно ме привлича, но след минути сякаш се разгърна в цялата си прелест, като тези красиви гледки, които природата ни дарява, след дългото изкачване на планината, или пък вкусът, който гали небцето, когато за пръв път опитва непознато ястие и се опитва да определи степента на удоволствие. Нещо като любов от пръв поглед, но с първоначални усещания на удивление, любопитство и привличане.


Имам няколко парфюма, които използвам в ежедневието си. Избирам ги според сезона, по-цветни и романтични за лятото и малко по-сериозни за зимата.
Но Évidence е различен. Той е като запазена марка. Той е ароматът на една жена, точно и само на нея. Той е специален, изтънчен.
Излъчва изключителна женственост, стил. Загадъчен е, опитваш се да го опознаеш, като виното, което дегустираш. Привлича те и те омагьосва.
Évidence е като доказателство, че си бил тук и че това си ти…


Опитах се да го свържа с някаква рецепта, спрях се на трюфели. Evidence не е ежедневен парфюм, той е за специални случаи и хора, а трюфелите винаги са добър избор. Исках да са същевременно нежни, в този розов цвят, но и зареждащи, както увереността, която носи парфюмът. Също така желанието ми бе да използвам натурални продукти, тъй като козметиката на Yves Rocher е такава. Постигнах това като избрах за основа енергийно съчетание на сушени плодове и ядки, покрих ги с нежен, фин розов прах от сладко червено цвекло в съчетание с ориенталски подправки.


Енергийни трюфели с ядки, плодове и пудра от червено цвекло

От известно време тествам в кухнята си различни нови здравословни продукти. В града има много магазини за веган, био и супер храни. Така открих цветните латета, които се оказаха голям хит. На тях ще обърна внимание в отделна публикация. За моите трюфели използвам именно готов прах за цветно лате от червено цвекло с подправки. Могат да се използват и други продукти, като прах от чисто червено цвекло, спирулина, магическо синьо и др.
*Розово лате от червено цвекло купувам от био магазин.


Продукти:
1 ч.ч. ядки ( орехи, лешници, пекан)
1 ч.ч. фурми (по възможност по-сочни)
1 ч.ч. смес от различни сушени плодове( кайсии, стафиди и червени боровинки)
червено цвекло на прах (или готова смес за лате с червено цвекло)



Приготвяне:
Добре е ядките да се смелят предварително. Моите фурми са без костилки, но ако имат такива се отстраняват. Всички продукти се поставят в блендер и се смилат до желаната консистенция. Ние харесваме с частички. Тъй като сместа е лепкава и гъста е възможно да се наложи разбъркване на няколко пъти, което се прави при изключен уред. В случай, че се използват прекалено сухи фурми, може да се наложи предварително да се накиснат в ром или плодов сироп.
От сместа се оформят топчета, които се овалват в розовият прах. Може да се съхраняват в кутии в хладилник, или на хладно място.


Розово лате с червено цвекло

Както споменах по-горе, на цветните латета ще обърна повече внимание в отделна публикация, но понеже стана дума за тях, споделям едно, което се вписа тематично и цветово тук.




Продукти:
250 мл мляко( ядково или прясно)
2 ч.л. суха смес за розово лате



Приготвяне:
Млякото се затопля. Сухата смес се разтваря в 1-2 с.л. от топлото мляко. По желание могат да се използват различни подсладители. Разбърква се до хомогенност. Останалото мляко се разбива в/с уред за правене на пяна. Разпененото мляко се изсипва в чашата върху розовата смес.

Наближава един специален празник, в чест на извоюваната независимост и равноправие на жената – 8 март. От сърце желая на всички жени винаги да имат повод да го празнуват!


2 коментара:

  1. Прекрасна публикация, Кате! Нежна, омайваща, оставяща усещането за едно прекрасно усещане, което ухае вълшебно, карани да вдишваме дълбоко, да притваряме очи, да се наслаждаваме и да искаме още и още, и още....

    ОтговорИзтриване
  2. Даже не бях чувала за така пудра, Кате. И парфюмът, и рецептите са чудесни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване