Страници

Семейно колоездене: Пикник приключения / Family biking: Picnic Adventure


П

ролет е. Времето все още се колебае, но всеки слънчев и топъл ден ни привлича да сме навън, по възможност сред природата. Има много начини да прекараме денят си на открито: разходки в парка, на някоя екопътека, планина, море, барбекю, пикник, на близо или далеч. Събота и неделя са дните, в които релаксираме от стреса на работната седмица и е добре това да бъде различно от познатите ни ежедневни места и дейности, така че след това да започнем новата седмица заредени и с настроение.   




С настъпването на пролетта поставихме и началото на нашите семейни вело разходки. Покрай р. Мур има изграден чудесен веломаршрут, започващ от района на Залцбург и достигащ чак до границите на Австрия, Словения и Унгария. Целият маршрут е много живописен, но е доста км и са необходими дни, за да се измине, но на етапи и с начална точка близък град човек може да прекара денят си сред удоволствието в съчетание на красива природа, китни селца/градове и каране на велосипед.
Тази наша разходка бе и първият ни пикник на открито за този сезон. Планирахме го горе-долу на закуска и докато обсъждахме подробностите, всички заедно с общи усилия приготвихме и менюто. Споделям го като идея за такъв тип хранене, като цяло всичко е лесно и бързо за приготвяне, палачинките и кюфтенцата изискват термични обработки, но те могат да се направят и предварително. Салатите могат да се приготвят и на място, зеленчуците всъщност могат да се консумират и директно.




Идея за пикник меню





-Салата от настъргани зеле, морков, нарязани репички и парченца кейл. Овкусена с олио, оцет и сол. Идеята за добавените листенцата кейл е от Дарето.
-Салата с домати, краставици и сирене.
-Маслини, Прошуто, чери домати и моцарела.
-Палачинки.
-Мини кюфтенца.
-Трюфели със сирена, ядки и сушени плодове.
-Банани, боровинки и домашна лимонада.
-Хляб.

             
             


Идеи за пикник и барбекю събирам тук.

♥ 

5 коментара:

  1. Кате,
    чудесна велоразходка сте си направили.Прекрасни идеи за пикник, тук все още времето е доста студено.Но предстои да се правят пикници и разходки.Все пак идва лято.Ще се възползвам от всички твои идеи, предназначени за тази цел - обяд извън дома.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, радвам се, че имате такъв хубав веломаршрут :)
    И при нас направиха до солниците, а сега го удължават и до Сарафово
    като алеята е край морето!
    Прекрасно меню :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Сърцето ми копнее и при нас да направят вело маршрути, но докато все още моторните возила са с предимство, а и толкова опасни вече, ще си ходим пеша. До планината с кола и там завземаме по дивите пътеки и цял ден трамбоваме. А край водата винаги е по-приятно. ;) Отлична пролетна разходка, Кате! И вкусно сте се подкрепили.

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, да си призная честно, менюто не съм го гледала, направо го пропуснах, но с такова умиление и радост се насладих на семейната ви идилия, подплатена с много обич и уважение!
    Бъдете благословени! <3

    ОтговорИзтриване