Страници

Пикантни пилешки късчета с тиквички


Tова ястие за пръв път опитахме в едно заведение в Грац. На големият ми син му допадна и реших да го приготвя вкъщи. Опитах се да разгадая какво точно съдържа, месото и тиквичката се виждаха, но сосът ме озадачи. Усетих че съдържа сметана, нещо пикантно, като лют червен пипер, но как точно трябваше да се приготви не знаех. Потърсих рецепта в интернет, точно тази същата нямаше, но имаше много рецепти, които ме насочиха как трябваше да действам и според всички вкъщи – успешно:).


Пикантни пилешки късчета с тиквички

Pikantes Hühnergeschnetzeltes



Продукти:
600 гр пилешко филе
1 голяма тиквичка
2 глави лук
2 скилидки чесън
200 мл бяло вино
200 мл пилешки бульон(домашен)
200 мл сметана
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. доматена паста
черен пипер
сол
30 мл олио или зехтин
по желание 1 червена чушка
по желание 1 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на малки кубчета. Лукът, (по желание чушката) и чесънът се нарязват на ситно и се задушават до омекване в олио или зехтин. Добавят се пилешките късчета и се задушават до побеляване. Посолява се и се подправя с черен пипер. Добавя се тиквичката, нарязана на полумесеци, готви се 5 минути. Добавят се червеният пипер и доматената паста, разбърква се, разрежда се с виното, вари се 1-2 минути, да се изпари силната миризма на алкохол и се налива бульона. Вари се 5 минути на умерен котлон, налива се сметаната и ястието се вари да сгъстяване на соса. По желание соса може да се сгъсти с 1 с.л. нишесте, разтворено във вода. След добавянето му, ястието се вари 1-2 минути.
Сервира се топло с гарнитура от варен ориз.

1 коментар:

  1. Кате,
    интересно ястие с тиквички, пилешко и сметана.Ето една нова идея за мен, чудесно се е получило.А е толкова бързо за приготвяне.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване