Макар да имам голяма кутия, пълна с различни формички за сладки, просто реших тези да изрежа ръчно и небрежно и много, ама много си ги харесвам. В скандинавските блогове засичам бисквити, по този imperfectlyperfect метод и съм фен. На мен ми носят усещане за детство, топлина и уют.
Най-често за тези къщички се използва тесто за джинджифилови бисквитки, но разбира се става със всяко любимо тесто за сладки, подходящо за оформяне чрез изрязване. Част от тестото може да се оцвети с какао, за да се получат и светли и по-тъмни къщички.
Ето няколко предложения, подходящи за този тип бисквитки от моя блог:
Джинджифилови бисквитки
Медени влакчета Медени бисквити
Декорацията е от около 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар и 1 белтък. Белтъка се разбива на мек сняг, към него се добавя на етапи пудрата захар, като се разбива непрекъснато. Количеството на пудрата захар може да се прецени, зависимост от желаната гъстота. Например за покриване и декориране на сладки е нужна по-течна консистенция. Част от тази смес се изиспва във фунийка от хартия за печене или пош и се рисува върху бисквитките, колкото по-небрежно, толкова по-добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар