Тези гофрети правих през есента, но тъй като все още сме в сезона на тиквите, не мисля, че е късно за споделяне:). В сместа за гофрети добавих пюре от тиква, смлени орехи и парченца шоколад и ги изпекох в по-малък вариант, като сипах по 1 с.л. от сместа на няколко места във формата, за да се получат хаштагчета.
Гофрети с тиква, орехи и шоколад
125 гр меко краве масло
100 гр захар
3 яйца
250 гр брашно
1 Бурбонска ванилова захар (10 гр)
1 ч.л. бакпулвер
250 мл прясно мляко
1 к.ч. пюре от тиква
2 с.л. смлени орехи
2 с.л. нарязан на малки кубчета бял шоколад
Масло, за намазване на гофретника
Маслото се разбива със захарта и ваниловата захар.
Яйцата се добавят едно по едно, при непрекъснато разбиване, като всяко следващо се добавя, след като предходното се е усвоило добре.
На няколко етапа се добавя и пресятото с бакпулвера брашно.
Следват пюрето от тиква и смлените орехи.
Отново на части и при непрекъснато разбиване се добавя млякото.
Тестото, което се получава наподобява кексово тесто.
Гофретника се загрява, площите се намазват с помощта на четка с масло. Върху долната плоча се изсипва част от сместа, за цели гофрети се изсипва един черпак,разнася се навсякъде, а за хаштагове, се изсипва на места по 1 с.л.
Гофретника се затваря и гофретите се пекат до готовност. Цели гофрети обикновено са готови за около 3-4 минути, за малките е необходимо по-кратко време, но все пак всичко зависи от уреда.
Изваждат се с кухненска щипка и се поднасят по желание с плодове, ядки, шоколад, сладко.
Кате,
ОтговорИзтриванеНямам гофретник и не съм правила гофрети.Но правя палачинки.Сместа е подобна.Разкошни са твоите гофрети и изглеждат превъзходно.
Поздрави !