Торта "Наполеон" е известен десерт, със сигурност познат на много от вас.
Тук обаче ще споделя една бърза версия, с готово бутер тесто, която всъщност е много лесна и вкусна идея за ефектен сладкиш. Видях го при Галка. Нейното предложение е с друг крем, но по-натам и така ще го направя:). Гале, благодаря за вдъхновението!
Лесен сладкиш "Наполеон"
1 малък пакет Бутер тесто
1 пакет пудинг с бурбонска ванилия
прясно мляко, според указанията на пудинга
захар, на вкус
•Използва се правоъгълна форма за кекс или хляб.
•Използвам охладено бутер тесто, но винаги го поставям преди да го нарежа в камера, за около 20 мин.
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се развива въху хартия за печене, в голямата правоъгълна тава на фурната и се нарязва на ленти с ширина по 1,5 см.
Пекат се на 200 градуса, в предварително загрята фурна, според указанията, до зачервяване.
Изваждат се и се оставят да се охладят.
Приготвя се крема, според указанията на опаковката. Охлажда се, като се покрива плътно по крема стреч фолио, за да не хваща коричка.
Формата се застила със стреч фолио, на дъното се постава тънък слой крем, подреждат се на малко разстояние пръчиците бутер тесто, пак крем и така, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. *По желание пръчиците могат да се потапят за кратко в прясно мляко.
Покрива се със стреч фолио и се прибира в хладилник, да престои 12 часа, за да може да поеме крема. *Не пропускайте тази стъпка, колкото и да се изкушавате:).
Декорира се с трохи от бутер пръчиците, филирани бадеми и т.н.
Няма коментари:
Публикуване на коментар