Агнешко месо с хариса и мед
Продукти:
1 кг Агнешко месо( ребра, бекон, плешка)
1 с.л. Гхи
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. кайенски пипер
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. суха мента
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва и натрива с подправките, пресования чесън и лимоновия сок добре и се запечатва от всички страни в тиган с разтопено масло Гхи. Прехвърля с в тава, добавя се малко вода и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 2 часа. изважда се, фолиото се отстранява и месото се намазва с четка със смес от мед и хариса. Връща се във фурната и се пече до готовност, за още около половин час.
Месото се нарязва и натрива с подправките, пресования чесън и лимоновия сок добре и се запечатва от всички страни в тиган с разтопено масло Гхи. Прехвърля с в тава, добавя се малко вода и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 2 часа. изважда се, фолиото се отстранява и месото се намазва с четка със смес от мед и хариса. Връща се във фурната и се пече до готовност, за още около половин час.
*Времето за печене е ориентировъчно, зависи възрастта на агнето, както и големината на порционните парчета или хапки.
Любимото Кате пише пак! Много те радвам да видя, еч пишеш тк, Кате!
ОтговорИзтриванеПрекрасна е рецептата за агнешко и мисля, че и на мен много би ми харесала.
Благодаря ти!
Топла прегръдка от мен!
И аз се радвам, че вече намирам време за блога. Толкова много материал имам за споделяне, че не знам откъде да започна, но ето, че вече с няколко рецепти вече успях. Глазирането с хариса и мед е подходящо и за други меса, както и сьомга. Сигурна съм, че ще ти хареса. Все пак по продуктите може да се прецени дали нещо би се харесало или не. Прегръдка и от мен!
Изтриване