Вкусният гулаш е класика в много кухни по света, а днес ви предлагам един различен вариант с гъби пачи крак. Скоро се появи в сезонните менюта на някои ресторанти тук и ето, приготвих го и у дома. В момента има гъби на пазара, но ако изпуснете сезона, може да приготвите гулаша и през есента.
Лесна за приготвяне и изключително питателна, тази рецепта ще внесе уют и разнообразие в лятната кухня.
Гулаш с гъби пачи крак
Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 скилидки чесън
30 гр масло
400 гр гъби пачи крак
1 с.л. червен пипер
2 с.л брашно
600 мл зеленчуков бульон
1 с.л. млечна сметана
сол
черен пипер
1 с.л. червен пипер
2 с.л брашно
600 мл зеленчуков бульон
1 с.л. млечна сметана
сол
черен пипер
Приготвяне:
Гъбите се почистват добре, след което големите се нарязват на сходни по големина парчета, а малките се оставят цели.
Лукът и чесъна се нарязват на ситно и задушават в маслото до омекване. Добавят се почистените и нарязани гъби. Готвят се, като се разбъркват от време на време, докато водата от задушаването се изпари, останат на масло и леко започнат да се запичат.
Добавят се брашното и червения пипер, разбърква се една-две минути, да се запече леко, без да загаря, добавят се сол и черен пипер и се налива бульона.
Ястието се вари за около 20 минути на ниска степен на котлона, без капак.
Добавя се лъжица млечна сметана, разбърква се и се оставя на котлона за 2-3 минути.
Гулашът с гъби се сервира със земел кнедли.
Лукът и чесъна се нарязват на ситно и задушават в маслото до омекване. Добавят се почистените и нарязани гъби. Готвят се, като се разбъркват от време на време, докато водата от задушаването се изпари, останат на масло и леко започнат да се запичат.
Добавят се брашното и червения пипер, разбърква се една-две минути, да се запече леко, без да загаря, добавят се сол и черен пипер и се налива бульона.
Ястието се вари за около 20 минути на ниска степен на котлона, без капак.
Добавя се лъжица млечна сметана, разбърква се и се оставя на котлона за 2-3 минути.
Гулашът с гъби се сервира със земел кнедли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар