Барчетата с фурми, фъстъчено масло и шоколад бяха истински вирал тренд, известни още и като здравословни “сникърси” с фурми, които съчетават най-доброто от традиционните сладки изкушения и ползите от натурални съставки.
След като приготвих тези барчета няколко пъти, експериментирах с различни варианти на рецептата. В една от тях добавих сгущьонка, което придаде на барчетата кремообразен и богат вкус. В други рецепти използвах както фино фъстъчено масло, така и фъстъчено масло с парченца фъстъци. Най-вкусен резултат получих, когато комбинирах фурми Меджул с фино фъстъчено масло и натрошени белени фъстъци – тази комбинация предостави идеалния баланс между различни текстури и вкус.
В тази публикация ще ви представя основната рецепта за тези невероятни барчета, опитайте да ги направите у дома – обещавам, че ще се влюбите в тях!
Здравословни барчета с фурми Меджул, фъстъчено масло и шоколад - хитова рецепта за домашно приготвени “сникърси”
Продукти:
фурми Меджул
фино фъстъчено масло
фино фъстъчено масло
печени белени солени фъстъци
шоколад
Начин на приготвяне:
Фурмите се почистват от костилките, разтварят се и се подреждат една до друга върху стреч фолио. Върху тях се поставя друг лист стреч фолио и се натиска с ръце или кухненска дъска, за да се получи добра основа. Едното фолио се отстранява и основата се прехвърля в подходяща форма. Отдолу се оставя стреч фолиото, за да се улесни изваждането на блокчето на по-късен етап.
Върху фурмите се нанася слой фъстъчено масло, върху него натрошени фъстъци.
Върху фурмите се нанася слой фъстъчено масло, върху него натрошени фъстъци.
Шоколада се натрошава и разтопява на водна баня. Разпределя се върху фъстъчения слой. Готовия блок се прибира в хладилник да стегне и се нарязва на квадратни или правоъгълни барчета.
За да не се натрошава шоколада при нарязването, ножът се потапя в топла вода.
Декорацията върху някои десертчета е с бял шоколад, който се нанася с фунийка на линии веднага върху млечния шоколад и дървено шишче се прокарва напречно на белите линии.
Няма коментари:
Публикуване на коментар