Страници

Здравословни барчета с фурми Меджул, фъстъчено масло и шоколад

Барчетата с фурми, фъстъчено масло и шоколад бяха истински вирал тренд, известни още и като здравословни “сникърси” с фурми, които съчетават най-доброто от традиционните сладки изкушения и ползите от натурални съставки.



След като приготвих тези барчета няколко пъти, експериментирах с различни варианти на рецептата. В една от тях добавих сгущьонка, което придаде на барчетата кремообразен и богат вкус. В други рецепти използвах както фино фъстъчено масло, така и фъстъчено масло с парченца фъстъци. Най-вкусен резултат получих, когато комбинирах фурми Меджул с фино фъстъчено масло и натрошени белени фъстъци – тази комбинация предостави идеалния баланс между различни текстури и вкус. 



Фурмите Меджул са най-сочните и сладки фурми, които могат да се намерят на пазара. Те имат мека и плътна текстура, което ги прави идеални за различни кулинарни изкушения. Вкусът им е изключително богат и карамелен, а природната им сладост ги прави перфектни за здравословни рецепти, без добавена захар.


В тази публикация ще ви представя основната рецепта за тези невероятни барчета, опитайте да ги направите у дома – обещавам, че ще се влюбите в тях!


Здравословни барчета с фурми Меджул, фъстъчено масло и шоколад - хитова рецепта за домашно приготвени “сникърси”

Продукти:
фурми Меджул
фино фъстъчено масло
печени белени солени фъстъци
шоколад

Начин на приготвяне:
Фурмите се почистват от костилките, разтварят се и се подреждат една до друга върху стреч фолио.  Върху тях се поставя друг лист стреч фолио и се натиска с ръце или кухненска дъска, за да се получи добра основа. Едното фолио се отстранява и основата се прехвърля в подходяща форма. Отдолу се оставя стреч фолиото, за да се улесни изваждането на блокчето на по-късен етап.
Върху фурмите се нанася слой фъстъчено масло, върху него натрошени фъстъци.
Шоколада се натрошава и разтопява на водна баня. Разпределя се върху фъстъчения слой. Готовия блок се прибира в хладилник да стегне и се нарязва на квадратни или правоъгълни барчета. 
За да не се натрошава шоколада при нарязването, ножът се потапя в топла вода. 
Декорацията върху някои десертчета е с бял шоколад, който се нанася с фунийка на линии веднага върху млечния шоколад и дървено шишче се прокарва напречно на белите линии.













Няма коментари:

Публикуване на коментар