Видях идеята в Инстаграм профила на Kausar Raja( Kauscooks). Тази комбинация от традиционния италиански десерт с богатия и наситен вкус на крем от шам фъстък е истинско удоволствие. Тъй като използвам само Маскарпоне, а не крем Забайон, както се изисква за оригиналното Тирамису, то реших да нарека този сладкиш Креамису, но съм сигурна, че би харесал на всички любители на италианската класика.
Креамису с шам фъстък
Продукти:
500 гр (Кутия Маскарпоне)
1-2 с.л. пудра захар
100 гр Крем от шам фъстък
шам фъстък за декорация
1-2 с.л. пудра захар
100 гр Крем от шам фъстък
шам фъстък за декорация
20 бр. Савоярди бишкоти
2-3 ч.ч. готово еспресо
Записвам количеството на продуктите, които аз използвам, но тази рецепта е от типа, в които всичко е относително. Може да се направи по-голям или по-малък сладкиш, на два или три реда, въпрос на желание. Моят е на два реда в правоъгълна чиния. Следващият път бих използвала повече крем от шам фъстък, тъй като наистина придава изключителен вкус.
Маскарпонето се разбърква с крема от шам фъстък и пудрата захар до хомогенна смес.
Бишкотите се потапят за кратко в кафето и се подреждат на един ред една до друга в подготвена правоъгълна или квадратна форма.
Бишкотите се потапят за кратко в кафето и се подреждат на един ред една до друга в подготвена правоъгълна или квадратна форма.
Върху тях се нанася половината крем.
Подрежда се втори ред бишкоти и се нанася останалият крем.
Подрежда се втори ред бишкоти и се нанася останалият крем.
Отгоре се декорира по желание, с малко крем от шам фъстък и смлян шам фъстък.
Креамисуто се прибира в хладилник да престои няколко часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар