Страници

Арабска кухня

Арабската кухня е известна със своите ароматни подправки, свежи съставки и уникални комбинации от вкусове, които съчетават традиции и иновации. Основните съставки включват зехтин, чесън, лук, домати, лимон и различни бобови и зърнени култури като нахут, ориз и леща. Подправките играят ключова роля и включват кимион, кориандър, куркума, канела, кардамон и шафран. Многобройните билки като магданоз, мента, мащерка и кориандър придават свежест и дълбочина на ястията. В този раздел събирам разнообразни рецепти за основни ястия, но също и сладки изкушения, които арабската кухня предлага. Десертите, направени с фурми, грис, мед и ядки, като баклава, кюнефе и маамул очароват със своята сладост и текстура. Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ в кухнята, се надявам тези рецепти да ви вдъхновят и улеснят в приготвянето на вкусни арабски ястия у дома. Насладете се на кулинарното пътешествие в арабската кухня и открийте нови любими рецепти!


Печени картофи със За'атар

Пикантно агнешко с хариса, мед и ароматни подправки

Мухалабия


Карамелена торта

Фалафели

Дюнер


Шоколадови хапки с фурми Меджул и орехи Пекан
Дубайски шоколад с пълнеж от шам фъстък и хрупкав кадаиф

Harissa (Сладкиш със семолина)


Хумус с патладжан

Хумус с печени червени чушки

Хумус с тиква


Арабски шишчета

Авокадо хумус

Мутабал



Пиле с кус-кус

Табули

Арабско меню


Арабски питки