Арабската кухня е известна със своите ароматни подправки, свежи съставки и уникални комбинации от вкусове, които съчетават традиции и иновации.
Основните съставки включват зехтин, чесън, лук, домати, лимон и различни бобови и зърнени култури като нахут, ориз и леща. Подправките играят ключова роля и включват кимион, кориандър, куркума, канела, кардамон и шафран. Многобройните билки като магданоз, мента, мащерка и кориандър придават свежест и дълбочина на ястията.
В този раздел събирам разнообразни рецепти за основни ястия, но също и сладки изкушения, които арабската кухня предлага. Десертите, направени с фурми, грис, мед и ядки, като баклава, кюнефе и маамул очароват със своята сладост и текстура.
Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ в кухнята, се надявам тези рецепти да ви вдъхновят и улеснят в приготвянето на вкусни арабски ястия у дома. Насладете се на кулинарното пътешествие в арабската кухня и открийте нови любими рецепти!
Печени картофи със За'атар
Пикантно агнешко с хариса, мед и ароматни подправки
Мухалабия
Карамелена торта
Фалафели
Дюнер
Шоколадови хапки с фурми Меджул и орехи Пекан
Дубайски шоколад с пълнеж от шам фъстък и хрупкав кадаиф
Harissa (Сладкиш със семолина)
Хумус с патладжан
Хумус с печени червени чушки
Хумус с тиква
Арабски шишчета
Авокадо хумус
Мутабал
Пиле с кус-кус
Табули
Арабско меню
Арабски питки