четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Табули


Срещала съм 2 начина на изписване: Табули и Табуле. Не знам кой е правилиния, но става на въпрос за една и съща салата. А качествата и са безпорно удивителни: изчиства кожата, зарежда с енергия и абсолютен афродизиак за мъжете. Аз я направих от книгата "Време за готвене".


Продукти за 1 порция:
1 по- голям домат
20 гр. булгур
1 глава лук
магданоз - няколко стръка
джоджен - 1 стрък
сок от лимон - на вкус
зехтин - на вкус
сол - на вкус
лимон за украсата
1 питка арабски хляб / купувам замразени тънки питки/

Приготвяне:
Накиснете булгура в 100 мл хладка вода и го оставете така1 час. Изцедете го с цедка.
Магданоза нарежете с дръжките на дребно и го разбъркайте с булгура.
Добавете и нарязаният на ситни кубчета домат.
Овкусете със сол, зехтин и лимонов сок и разбъркайте.
Загрейте питката във фурната и я изпечете за около 10 мин.
Джоджена нарежете на ситно и го добавете към салатата.
Лука нарежете на ситно в друга купа и го овкусете.
В чиния поставете питката, в средата изсипете салатата с доматите. Отстрани изсипете лука.
Украсете с кошничка от лимон и пресен джоджен.

1 коментар:

  1. Много я обичам тази салатка с двувариантното име.:-)))) Страхотно вкусна е, а като гледам снимката, ти също си я направила такава.
    Браво, Бонбонче, поздравления!:-)
    Прегръдки и пожелания за вкусна вечер!

    ОтговорИзтриване