Страници

Аспержи а ла фламанде / Asperges a la flamande


Тази рецепта е от френското меню, което приготвих за гостуването ми при Руми



Продукти:
10 бр. бели аспержи
2 яйца
2 с. л. ситно нарязан магданоз
100 гр. краве масло
черен пипер
сол
индийско орехче

Приготвяне:
Обелете аспержите с белачка за картофи. Пуснете ги във вряща вода с 1 с.л. сол, 1 с.л. захар и черен пипер. Сварете ги за 10 минути. Извадете ги и ги отцедете върху кухненска кърпа.
Сварете яйцата твърдо за 10 минути, засечени от момента на завиране.
Обелете ги и извадете 1 жълтък.
Сложете в горещ сух съд кравето масло да се разтопи и към него добавете единия жълтък. /Не дръжте на котлон/. Разбъркайте добре докато получите крем , добавете щипка черен пипер.
Оставете този съд в друг, в който има топла вода.
Нарежете останалите сварени яйца на дребно.
В чиния подредете аспержите.
Полейте ги със соса.
Поръсете с индийско орехче.
Изсипете върху аспержите нарязаните яйца.
Поръсете с нарязан магданоз.

2 коментара:

  1. Candy, искам да те поздравя и тук за страхотното гостуване при Руми!:-)) Двете сте невероятен тандем! Харесва ми такова тематично представяне на ястия, подбрала си ги с много вкус и усет, направила си ги с много любов и си ги аранжирала и поднесла с много стил!!:-))
    Поздравления!
    Прегръдки и пожелания за прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Мони! Винаги си толкова мила! Прекрасна седмица и на теб! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване