Страници

Детско парти


Ако ви предстои детски празник и се чудите какво точно да предложите на сладките дребосъци, може да използвате някоя от следните идеи:


Мини рулца с шунка и руска салата



Необходими са тънки квадратни резени шунка. Във всеки резен шунка се поставя руска салата и се разстила равномерно. Навива се на руло и ако е голямо/ дълго/ се разрязва на две.

Пънчета с краставица и "Снежанка"


Краставица се нарязва на парчета с ширина около 2-3 см. Издълбават се, не до долу, за да се получат купички. В тях се поставя салата"Снежанка". Може да се напълнят с изцедено кисело мляко+ нарязаните на дребно издълбани краставици.

Бутер мини пици



От бутер тесто се изрязват малки кръгчета с помощта на формички за сладки.
Ако имате хартиени кошнички може да ги печете в тях.
Може и директно в тава да се наредят:)
Върху всяко кръгче се поставя ситно нарязан шпек или шунка, малко кетчуп и най- отгоре настърган кашкавал. Поръсва се чубрица и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Мини кюфтенца


Пържени кюфтенца, приготвени по ваша любима рецепта, но в по-малки форми, като топчета. Забождат се върху подложка от плод или зеленчук, който може да увиете във алуминиево фолио.

пилешки хапки


Не съм срещала дете, което да не ги харесва и по тази причина ги включвам във всеки детски празник. Това са готовите замразени пилешки хапки, които само трябва да се изпържат или пекат.

Мини сандвичи


Може да използвате като канапе кръгчета от франзела или да изрежете с формички звезди, сърца и др.

Може да допълните вашето меню и с други идеи от бутер тесто:).

1 коментар:

  1. Сграхотни идеи за парти, Candy!!! Със сигурност ще се възползвам при случай!:-)))
    Прегръдки и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване