Страници
Картофено пюре със сос Грейви
Продукти:
5 картофа
50 гр краве масло
300 мл прясно мляко
сол
Сварете, обелете и пасирайте картофите.
Оставете ги да се охладят.
Добавете краве масло.
Добавете прясно мляко - горещо и сол.
Пасирайте всичко до еднородност.
За Сос Грейви:
адаптирано от: тук
1 с. л. масло
1 ч. л. брашно
1/2 ч.ч. силен пилешки бульон (или кубче пилешки бульон, разтворено разтворено в ½ ч.ч. вода)
1 щипка градински чай
черен пипер
Приготвяне:
Разтопете маслото.
Добавете брашно и оставете няколко секунди на котлона до светло кафяво.
Добавете бавно пилешкия бульон, бъркайте с телена бъркалка до хомогеност и оставете на котлона докато се сгъсти, като разбърквате. Добавете градински чай и черен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Сосът звучи много интересно, замислям се, освен към картофено пюре, към какво друго може да се поднесе.:-))))
ОтговорИзтриванеЗаписвам си го и ще го пробвам при първа възможност!
Прегръдки и уютна вечер!