неделя, 8 април 2012 г.

Агнешки котлет със зеленчуци на фурна

Това ястие приготвих, за гостуването си при Мимето по рецепта от  тук


Продукти:


10 бр. Агнешки котлети

10 глави лук
5 картофа
5 големи моркова или 10 малки

за мариноване:
олио
червен пипер
сол
черен пипер
сух  джоджен

10 парчета алуминиево фолио



Приготвяне:
Разбъркайте продуктите за маринатата в голяма купа, потопете котлетите  хубаво от всички страни.


Обелете лука, картофите и остържете морковите.
Лука оставете цял, картофите нарежете на 4, а морковите цели или на две. Потопете и тях в маринатата.
В голямо парче алуминиево фолио поставете котлет, картоф, морков и лук.





Завийте добре във фолиото.
Направете и останалите котлети по същия начин.
Подредете ги в суха тавичка.
Изпечете ги на барбекю или във фурна. Аз ги изпекох във фурна на 200 градуса, за около 1 ½ ч.
Преди да ги извадите, може леко да запечете на отворено фолио.




2 коментара:

  1. Много съблазнителни котлетчета и подходящи за настъпващите празници
    Благодаря ти много мила
    прегръдки и цветен ден

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо, майкоооооо! Добре че вечерях:) Как обичам агнешко, не е истина :Р
    Чудесно е!

    ОтговорИзтриване