Страници

Горещи испански картофи

 

Тази рецепта е по идея от горещите испански картофи от МОЛ-а.


Избират се големи картофи. Измиват се и се подсушават. Увиват се във алуминиево фолио поотделно и се пекат във фурна на 200 градуса за около час и половина. Зависи от големината( трябва на пипане да са омекнали).
Изваждат се, оставят се леко да се охладят, разрязват се на две по дължина, издълбават се, за да се получат лодки за пълнене.
За всеки картоф: В купа се разбъркват вътрешността на картофа, 2 с.л. настърган кашкавал, сол, 1 с.л. краве масло и 1 с.л. заквасена сметана. Двете половинки на картофа се пълнят с тази смес. Гарнират се с царевица от консерва, кубчета шунка, грах от консерва, нарязана айсберг салата, ситно нарязани маслини.




Няма коментари:

Публикуване на коментар