Страници

Печени пресни сладко-кисели картофки



Най-вкусно е с малки пресни картофки, които са чудесна гарнитура към всякакви меса и риба. Рецептата е от блога на Рони( тук).
продукти:
около 1 кг малки пресни картофи
2 с. л. мед
3 с. л. тъмен оцет Балсамико
4 с. л. сладък соев сос
черен пипер
сол
60 гр. краве масло

начин на приготвяне
:
Картофите се измиват и почистват добре- не се белят(трябва да са пресни!).
Поставят се в тава.
Всички продукти без маслото се смесват и се изсипват върху картофите. Разбъркват се.
Маслото се разтопява и се излива върху картофите.
Пекат се на 200 градуса, за около 1- 1 и 1/2 час.
Не се покриват с фолио.
По време на печенето се поливат със сосчето от тавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар