Страници
Огретен с картофи, броколи и пиле
Днес ще споделя една много вкусна и интересна рецепта. Гледах я при Рудолф, по Ютилисима. Той използва карфиол, аз го замених с броколи.
Продукти за 4 порции:
1 глава броколи / 500 гр.
4 големи картофа
100 гр. козе сирене
6 или 8 пилешки бутчета – долната част
1 с.л. мед
сол
черен пипер
краве масло
олио
Приготвяне:
Сварете картофите, не ги белете предварително. Оставете ги да изстинат, обелете ги и ги нарежете на кръгчета / филийки/. Посолете ги.
Сложете вода на котлона да заври, добавете сол.
Нарежете броколите на розички и ги измийте.
Пуснете ги във врящата вода за около 10 минути. Не преварявайте.
Намаслете тавичка и подредете розичките броколи в нея.
Отгоре настържете козе сирене и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути да се запече.
През това време направете бутчетата – посолете ги, поръсете ги с черен пипчер и ги полейте с 1 лъжица мед. Хубаво ги разбъркайте.
Сложете в тиган краве масло с малко олио и пържете бутчетата от всички страни, общо време около 10-15 минути. Котлона не трябва да е много силен, за да може месото отвътре да се изпържи добре. /Внимавайте, защото много пръскат при пърженето/. Извадете ги.
В тефлонов тиган с малко олио сложете картофите да се запържат от двете страни за 5 минути на силен огън, после добавете краве масло и пържете до зачервяване.
В чиния сложете ред картофи - ред броколи със сирене – отгоре две бутчета.
Декорирайте с перца лук.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Какво апетитно ухание се разнася при теб,Кате!
ОтговорИзтриванеРудолф ми е любимец.Много ми допадна огретена,изглежда чудесно!
Прекрасен ден ти пожелавам!
КАКВО ИЗКУШЕНИЕ ПАК СИ ПРИГОТВИЛА КАНДИ.
ОтговорИзтриванеТака апетитно си го поднесла ,а от снимките ти онемях страхотни!
Прегръдки и хубав дин!
Много апетитен огретен, Кате!
ОтговорИзтриванеНе е за гладни хора тук.
Цветенцата от предната ти публикация с прекрасни!
Прегръдки и пожелания за усмихнат ден :)
Многооо, вкусно предложение!А пък така е снимано, че само преглъщам пред екрана, красиво и изкушаващо!Поздравления!
ОтговорИзтриванеВкусно, цветно и красиво, Кате! :)
ОтговорИзтриванеКате ,много вкусно и чудесна рецепта както винаги :) !
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер ! :*
Ух че вкусно изглежда, Кенди, превъзходна рецепта, много по мой вкус :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат четвъртък :)
Катее,при теб е толкова красиво и апетитно,харесва ми рецептата,но бих пробвала варианта с карфиол
ОтговорИзтриванеСнимките както винаги са невероятно,а представянето е чудесно обяснено постъпково
прегръдки мила