сряда, 4 юли 2012 г.

Пържени тиквички с пармезан


Рецептата е адаптирана от тук.

При Габи има подобна рецепта, но без пържене и с паниране по друг начин. Смятам следващият път да ги направя по нейната рецепта, определено лятото е сезона на тези зеленчуци, пък и нейната идея много ми допадна.




Продукти:
1 тиквичка
1 яйце
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. брашно
Сол
2 с.л. настърган пармезан
Олио, за пържене


Приготвяне:
Разрежете тиквичката на две части, по средата.
След това изрежете лентички, с дължина около 5 см, ширина, дебелина – около 1 см.


В купа разбийте яйцето, брашното, солта, млякото и пармезана.
*По желание след като ги потопите в сместа може да ги поръсите със сух пармезан.
Потопете тиквичките в сместа и ги изпържете в горещо олио.
Извадете ги върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и ги сервирайте с чеснов или друг сос по избор.


Може да направите сос от:
- кисело мляко с копър и чесън
- майонеза с кисело мляко, копър и чесън









5 коментара:

  1. Кате, при теб днес е толкова вкусно!
    Ще се нахраня само от твоите предложения!
    Прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно наистина!И хубава презентация!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, как хубаво си ги наредила сама:) Идеални!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно предложение! Правих ги, но не се получи панировката така плътна както е при теб, а пропорциите са ти много точни :). Това със сигурност значи че ще има и втори опит :)))
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, и на мен ми се стори по-рядка, дори малко трудно се задържаше върху тиквичките, затова ги потопих и в настърган пармезан. Но може пък да сложиш по-малко мляко примерно или повече брашно:). Видях при Габи,/ дала съм линк/ друг метод. Иначе са много вкусни, наистина.

      Изтриване