Страници
Пълнени тиквички с ориз на фурна
Рецептата е от мама, всъщност и изпълнението е нейно! Аз си похапнах с кеф. Едва се сдържах докато снимах. Сега разбирам какво им е на моите хора, докато ме чакат:).
Продукти:
1 тиквичка или 2 по-малки
1 скилидка чесън
1 ч. ч. ориз
вътрешността на тиквичката
1 малък домат
копър
червен пипер
сол
лук
Нарежете тиквичката на колелца по дължина, около 3-4 см.
Отрежете и няколко тънки филийки за капачета.
Издълбайте ги, без да стигате до дъното, за да се получи нещо като купичка.
Вътрешността нарежете на дребно.
Сложете в тенджерка на котлон олио и добавете нарязаният на ситно лук и ориза. Пържете до като ориза стане стъкловиден. Добавете вътрешността от тиквичката, нарязания на ситно домат, пресования чесън. Запържете до омекване на зеленчуците. Посолете.
Добавете копъра и червения пипер и веднага след това - 1 ч. вода. Оставете на котлона до полусваряване на ориза.
Подредете тиквените купички в тава с олио и ги запечете леко.
Напълнете ги със сместа и ги подредете в тавичка. Каквото остане се изсипва в тавичката.
Налейте и 1 ч. вода.
Похлупете с капачетата, като предварително може да ги потопите в мазнината от пърженото или пък само в олио.
Пекат се без фолио, за около 1/2 час. При необходимост долейте вода.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех ,че вкусни снимки :)....сготвено от мама е винаги най-вкусната манджа на света :) ! Поздравления за нея и търпеливия фотограф :) !
ОтговорИзтриванеХубав ден ,Кате :* !
Чудесни са, много ги обичаме и в съчетание с кайма:)
ОтговорИзтриванеКате, така като гледам снимките и аз едва се сдържам ;)
ОтговорИзтриванеМанджите на мама са най-вкусни :))
Само да спомена, силиконовата ти колекция е впечатляваща!
Харесва ми предизвикателството ти. И аз ще покажа моята.
Прегръдки!
Бонбонче, много апетитни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздравления за мама!
Прегръдки и хубава вечер!
Бонбон,това вкусно и любимо мое нещо;)
ОтговорИзтриванезавиждам ти за възможността. Чудесни снимки си направила на това мое любимо нещо!
И на мен ми харесват тези тиквички-и със сосче-чудни са!
ОтговорИзтриванеПоздрави,Катенце!
Eй такова нещо мога да ям цяло лято - студено, с копър, ммм, чудесно предложение, Кате!
ОтговорИзтриванеПоздрави и пожелания за прекрасен ден!
Любима рецепта за всички!
ОтговорИзтриванеЕмоцията от направеното от мама, дава допълнителен аромат и вкус на всичко!
Целувам те Бонбон и поздрави за мама*)
Ехее,че и капачета си им сложила,Кате,или по-скоро мама ги е сложила!Много любима гозбичка!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Хей, Кате, сега разбра какво им е на останалите, дето те чакат, нали :))
ОтговорИзтриванеА тиквички с ориз май на всички са ни любими! Чудесни изглеждат мамините ти, напълно разбирам какво ти е било да ги снимаш, преди да си ги опитала :))
Хубави почивни дни!
Ехаа, много красиво! А щом е приготвено от мама със сигурност е изключително вкусно! Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеЧудесна вкусотийка Катенце:)и толкова изкушаващи снимки, особено последната с отвореното капаче!
ОтговорИзтриванеСилна прегръдка от мен!
Олелеее, ама как можах да видя това в 1 часа през нощта!
ОтговорИзтриванеТова ще се сготви веднага.
Браво на готвачката, браво!
Това е изцяло по мой вкус манджичка и ще влезе в кулинарния лист с любими гозби у дома.
Благодаря и на двете ви.:))