понеделник, 22 декември 2014 г.

Коледен пост ден 38: Гъбки със зехтин на фурна


Обичам ги с масълце и със сиренца и с разни други неща:))), но засега толкоз- пак е вкусно. За разкош добавих и по няколко парченца морков и чесън.
Продукти:
Гъби Печурки
зехтин
сол
черен пипер
морков
глава чесън




Приготвяне:
Измийте гъбите, отстранете пънчетата и подредете шапчиците в тава, застлана с хартия за печене, или пък намазана с олио. Поставете и главата чесън, разрязана на две.
Във всяка гъба сложете няколко капки зехтин, парченце морков, по желание.
Посолете и поръсете с черен пипер и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
След като се изпекат може да ги поръсите с магданоз и ако желаете да ги овкусите с оцет.



още рецепти с гъби: тук

3 коментара:

  1. Чудни гъбки Кате, много интересно постно предложение.Обикновено ги правя с ориз или печени с краве масло.
    Поздрави ! Весели приготовления !

    ОтговорИзтриване
  2. По същия начин ги правя и аз (без морковчета). И са чудесна добавка към салатата от рукола, свежа марулка и чери домати. :) Весели празници! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусноооооо! И красиво!
    Весели празници, Кате!

    ОтговорИзтриване