неделя, 11 януари 2015 г.

Романеско с пармезан



Нищо сложно в тази рецепта, просто идея да се настърже пармезан върху запеченият Романеско. Може да се използва карфиол или пък броколи.




Продукти:
1 глава Романеско
зехтин
сол
черен пипер
2 скилидки чесън

Приготвяне:
Измийте романеското и го накъсайте на розички / пирамидки:)/.
Застелете тава с хартия за печене.
Разбъркайте в купичка зехтин със сол, черен пипер и пресованият чесън.
Полейте върху пирамидките романеско, разбъркайте внимателно и ги подредете в тавата.
Изпечете във фурната, зависимост дали искате да са по-хрупкави/за по-кратко време/ или пък по меки/за по-дълго време/.
Още топли ги наръсете с настърган пармезан.



4 коментара:

  1. Липсва ми тази година това красиво зелено... Вкусни и апетитни снимки, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Бързо, лесно и несъмнено вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм виждала да продават този малко известен зеленчук по пазарите.Закупих си семена, засях ги ,но за жалост не получих завърз на растението.Знам, че то е много скъпо в страните, в които се предлага.Чудесна рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Аз много му се възхищавам на този красив зеленчук, чак се чудя, как го е създала природата като произведение на изкуството!
    Твоят вариант запечен с пармезан без много завъртулки, много ми харесва, със сигурност е вкусно.
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване