вторник, 6 януари 2015 г.

Честит Йордановден с малки питки с кръстче!


Честит Йордановден! Честито на всички именници! Живи и здрави да сте и нека днешната светена вода да ръси всекидневно вашите дела!
На днешният ден в реката се хвърля кръст за здраве. И тъй като фрагмент на този красив празник е кръстът, моето кулинарно предложение е за питки с кръстче:).
На днешният красив ден моята баба празнува рожденият си ден - 80 г. юбилей и аз ѝ желая от сърце още дълги години живот и здраве!


За направата на моите хлебчета използвах тестото на Belbake. Бонбончето ми ги донесе, но по-интересното е, че от десетина дни стоят в хладилника и точно днес реших да ги направя, без да съм влагала умисъл в това, упътването им на опаковката е да се приготвят точно по този начин, като се цепват на кръстче, а бройката им е 6, като днешната дата. :) Ами да сме живи и здрави, пък това дали са просто съвпадения, нямам представа:).

Ако вие нямате oткъде да си купите такова тесто, може да направите вашето любимо тесто, или пък да използвате рецептата за тези пухкави питки.

Весел празник на всички празнуващи!!!


8 коментара:

 1. Много хубави питки, Бонбон! Да ти е живо и здраво бонбончето и все такива вкусни неща да ти носи!
  Да ти е жива и здрава баба, с пожелание да се пожвалиш и за 100-ния и юбилей.
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. Чудни питки, Кате!
  Честит празник и честита Нова година!
  Съвпаденията, казват, не са случайни, пък да видим! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Кате, да ти е жива и здрава бабата! Моят дядо, бог да го прости днес имаше имен ден, имам много хубави спомени, свързани с това, но по стар стил той празнуваше на 19 януари.
  Чудесна идея с тези питки и тесто, що пък не съм го видяла това в Лидл.

  ОтговорИзтриване
 4. Катенце, да е жива и здрава баба и винаги да ти дава топлинката, която само една баба е способна да подари! Поздрави я сърдечно!
  А на цялото ти семейство желая здраве и щастие, прегръдки от мен! :)

  ОтговорИзтриване
 5. Честити празници, Кате и юбилей на баба ти -
  здраве, много любов и прекрасни моменти заедно...
  Чудесна идея за питките...

  ОтговорИзтриване
 6. Кате, да е жива и здрава баба ти още дълги, дълги години! Идеята с хлебчетата е прекрасна и много подходяща за празника. Прегръдки и хубав ден!

  ОтговорИзтриване
 7. Здраве и дълголетие пожелавам на баба ти,мила Кате!А питките изглеждат страхотно,прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 8. Честити празници, Кате ! Честит юбилей на баба ти, здраве и дълголетие в мир и сговор и пожелавам, чудесна идея за питките.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване