вторник, 26 април 2016 г.

Розички от тиквички с яйца и сирене, на Бети


Тази рецепта е много подходяща за празнични менюта, Цветница, Великден, а и дори за настроение:).
Идеята видях при Бети, благодаря ти, вълшебнице:)!.
Моето изпълнение е малко по-различно, улесних процедурата, и използвах подръчни материали, като чашки и хартиени кошнички. Записвам си я тук, защото освен, че е вкусно( вкъщи обичаме тиквички с яйца и сирене) е и много ефектно. Други рецепти с тиквички в блога: тук.






Продукти:
1-2 яйца
200-300 гр сирене
1-2 тиквички



Приготвяне:
Яйцето се разбърква с натрошеното сирене.
Тиквичките се измиват и нарязват на филийки, по дължина с помощта на специално ренде или пък с белачка за зеленчуци.
Върху всяка филийка се нанася от сместа със сирене и се навива на рулце. Около него след това се завива следващата намазана филийка.
И така докато се образува розичка;)
Готовите розички се поставят в хартиени кошнички за мъфини, които за да запазят по-добре формата си при печене може да се подредят в огнеупорни чашки, или формички за мъфини.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.






7 коментара:

  1. Семплично, но ефектно и вкусно ;) Браво и на Бети и на теб! И двете сте ТОП (както обича да казва един мой колега)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни са, Кате! Ще приготвя розичките, но с патладжан :) по-любим зеленчук ни е.
    Поздрави, бонбон!

    ОтговорИзтриване
  3. Красиви розички, Катенци! Браво и на двете за чудните снимки и изпълнение.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Много са сладурски, Кате! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много свежо и ефектно! Поздравления, Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Не знам аз на какво съм вълшебница, но ти си на добрата дума и усмивка, Кате! Радвам се, че ти е харесала идеята :)

    ОтговорИзтриване