Страници

Пълнени тиквички с пиле и моцарела


Плънката за това ястие е толкова вкусна, че може да се се хапва и така, аз обаче с нея напълних едни много сладурести тиквички. В моята рецепта използвам чери домати, но може и други, дори от консерва. Също така тези тиквички може да замените с обикновени. Използвам и три вида лук, но това съвсем не е задължително, може да използвате само един вид. Моцарелата може да замените с кашкавал, пармезан, друг вид сирене. Плънката е подобна на тиквичките с киноа, но този път без:). И за да не ви объркам от обяснения ето и рецептата:



Продукти:

3 бр малки тиквички "Бомбички" или 1-2 големи тиквички
1 пилешко филе тип пеперуда
1 глава лук
1 глава шалот
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 ч.ч. чери домати
1 топка моцарела
черен пипер
сол
риган
зехтин за готвене


Приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете капачета и ги издълбайте с помощта на лъжица.
Ако използвате големи продълговати тиквички ги нарежете на 3-4 парчета, издълбайте ги така, че да се получат купички. А може и да ги разрежете на две по дължина и пак да ги издълбаете:).



Загрейте зехтин в тиган и добавете нарязаните на ситно лук и чесън. Пресният лук добавете малко по-късно, след като този вече омекне.
Когато лукът е готов добавете пилешкото месо, нарязано на малки късчета, разбъркайте и гответе до готовност на месото. Добавете нарязаната вътрешност от тиквичките / аз използвах само 2 с.л. нарязани тиквички, от останалите направих супа:)/. След като тиквичките омекнат добавете нарязаните на ситно домати и гответе докато омекнат и те. Посолете, подправете с черен пипер и риган, добавете 1/2 от моцарелата и разбъркайте добре.
Напълнете купичките от тиквички със сместа, затворете с капачетата и изпечете до омекване на тиквичките. В края на печенето настържете останалата 1/2 топка моцарела.




6 коментара:

  1. И двете днес сме на тиквена вълна ;). Страхотна рецепта, скоро не съм пълнила тиквички! А тези сладурести тиквички ги гледах миналата година, като така и не купих. Трябва да се поправя! Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, сигурна съм, че плънката е много вкусна и самостоятелно, пък съм сигурна, че и втъкана в тези тиквички е още по-хубава!
    А последната снимка е страхотна! Хубави почивни дни ти желая. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава рецепта.Разходих се из Вашия блог, очарована съм от снимките. Поздравявам Ви .
    http://lezzetlivekeyifli.blogspot.com.tr/

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна идея, Кате! Ще я опитам скоро, защото комбинацията на продукти ми хареса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Явно и ти като мен често "шеташ" из Билла. И аз съм им хвърлил поглед на тези красавици и ето един повод най-накрая да си ги тествам :)

    ОтговорИзтриване