Абсолютна убедена съм, че която и рецепта да приготвя от нейният блог ще е вкусна и сполучлива, просто защото я познавам и знам, че не би си правила труда да снима, пише и споделя само за спорта:))) Готини са кюфтенцата и топли и студени и са подходящи да се похапват целодневно:))). Източник на рецептата: gorskimah.blogspot.com, благодаря ти!
Продукти:
500 гр спанак
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
1 ч.ч. булгур
1 ч.ч. орехи
2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
1 листенце градински чай
1 яйце
1/4 ч.ч. натрошено сирене
сол
черен пипер на вкус
кисело мляко, пресен чесън и копър за сос
Приготвяне:
Булгурът се измива през цедка и се сварява в съотношение 1 ч.ч. булгур: 2 ч.ч. вода. Вари се под капак докато омекне за около 20 минути, като се разбърква няколко пъти.
Лукът се нарязва на ситно и задушава в малко мазнина докато омекне. Добавя се ситно нарязаният чесън и се готви още няколко минути.
Орехите се смилат.
Спанакът се попарва във вряла вода и се нарязва на ситно.
Всички продукти се смесват добре и от тях се оформят кюфтенца.
В случай, че е необходимо може да се добави още едно яйце.
Кюфтенцата се подреждат в тава, застлана са хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
За соса: в купа се разбъркват киселото мляко, пресният чесън и копър, нарязани на ситно.
500 гр спанак
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
1 ч.ч. булгур
1 ч.ч. орехи
2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
1 листенце градински чай
1 яйце
1/4 ч.ч. натрошено сирене
сол
черен пипер на вкус
кисело мляко, пресен чесън и копър за сос
Приготвяне:
Булгурът се измива през цедка и се сварява в съотношение 1 ч.ч. булгур: 2 ч.ч. вода. Вари се под капак докато омекне за около 20 минути, като се разбърква няколко пъти.
Лукът се нарязва на ситно и задушава в малко мазнина докато омекне. Добавя се ситно нарязаният чесън и се готви още няколко минути.
Орехите се смилат.
Спанакът се попарва във вряла вода и се нарязва на ситно.
Всички продукти се смесват добре и от тях се оформят кюфтенца.
В случай, че е необходимо може да се добави още едно яйце.
Кюфтенцата се подреждат в тава, застлана са хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
За соса: в купа се разбъркват киселото мляко, пресният чесън и копър, нарязани на ситно.
Страхотно изглеждат, изкушават ме и мен, благодаря ви!
ОтговорИзтриванеА и цялата ти нова серия рецепти много ми допада,
впечатлявам се от вдъхновението, идеите и майсторското им изпълнение - поздравления, Кате!
シ
ОтговорИзтриванеAmo!!! Gosto dos temperos e do molho... tudo perfeito!!!
Ótima semana!
Beijinhos.
╰✿づ
Обичам спанак, обичам булгур!
ОтговорИзтриванеТези кюфтенца определено са за мен.
Поздрави!
Страхотни, сигурна съм, че ще ми харесат много!
ОтговорИзтриванеВкусно, полезно и ароматно предложение!
Благодаря ти за идеята, Кате!
Брях, тези куфтета избиха рибата- вече за четвърти път ги виждам и сега иде времето на интерпретациите;) Прегръдки, Бонбон!
ОтговорИзтриванеИ аз съм фен на булгура. Кюфтенцата с булгур ги сервирам с млечен сос. Но си признавам, че не ми е хрумвало да го комбинирам с орехи или нещо зеленко. Чудесна идея! Бравос на автора :)
ОтговорИзтриванеПолучиха се страхотни кюфтенца!
ОтговорИзтриванеНаправих ги точно по рецептата без листенцето
салвия
Много благодаря, че отделихте време за коментар, Валерия! Вашият успех е повод, четящите да преценят рецептата. Поздрави! Екатерина
Изтриване