Страници

Храна и напитки в Грац: L'Osteria Graz


Уютна и топла атмосфера, в типичен италиански стил, дори дочуваш италианска реч, пренасяш се за момент в Бела Италия, а всъщност си тук в сърцето на Грац. L'Osteria е от най-известните пицарии в града. Често тук е много трудно да си намериш място, затова ако се разхождате в Грац и решите да хапнете тук, просто се отбийте предварително и резервирайте маса.
Кухнята е отворен тип, ястията се приготвят на момента, с пресни продукти и италиански съставки.





Л'Остерия е известна със своите пици и паста, но тук има и други автентични италиански предложения. Пиците са огромни. Не знам дали от снимките ще добиете реална представа за тях, но наистина са гигантски. Често една пица се поръчва от двама души, разделена, може да е съставена от два модела пици, може и от един.












Обичаме да идваме тук. Мястото, храната, персонала, настроението, всичко оставя усещане за едно кулинарно изживяване. Понякога с повод, друг път без, но както казват от Л'Остерия: "Причина за празнуване? Нямаме нужда от такава, важното е че сте тук"


Почти винаги в изборът ни присъстват еднакви ястия, просто не можем да се лишим от любимата пица например, за да опитаме друга:). Но се спираме и на нещо различно. Все пак бихме искали да вкусим от всичко. Някои от любимите ни предложения в Л'Остерия споделям и с вас:

Антипасти

 Смесени стартери с богатство от гриловани зеленчуци(артишок, патладжан, домат, гъби, тиквичка, морков, пиперка), моцарела, маринован лук. Мисля, че това плато е сезонно и е възможно съдържанието му да е различно.


Инсалати

Цезар 
Предлага се вариант със и без пуешко филе
Състав: Свежа Романа салата, чеснови крутони, пуешко филе, Пармиджано Реджано и Цезар дресинг


Ница
Състав: Риба тон, яйца, маслини, боб, картофи, лук, Ница дресинг


Пастата в Л'Остерия е произведена в тяхната собствена фабрика. при избор в менюто е отбелязано дали пастата е Pasta Fresca(прясна) или Pasta Secca (суха).

Спагети Рагу ала Болонезе
Говежду рагу, лук, червено вино, италианско твърдо сирене


Пиците се пекат в каменна пещ. Тънка и хрупкава кора, направена по тайна рецепта, при която тестото се прави на предишният ден.

Пица Салами
Салами и сирене


Пица Маргарита
Състав: доматен сос, моцарела и босилек


Пица 4 сирена ( Куатро формаджи)
Естествено приготвена и обилно поръсена с 4 вида сирена.


Тук разделена на две(за двама):


Домашна лимонада


Тартуфо - сладоледен десерт


Домашно Тирамису



В случай, че ви остане храна, то персоналът с удоволствие ще ви я прибере за вкъщи.



L’Osteria, Грац може да откриете на:
адрес: Mehlplatz 1 , 8010 Грац

*Публикацията НЕ Е спонсорирана!

2 коментара:

  1. Обожавам пица с 4 сирена!
    Прегръдки, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    чудесно местенце, приятна обстановка и прекрасна италианска храна.Пиците наистина изглеждат доста големи, но и красиви.Преди години за първи път в Германия видях клиенти да изискват опаковане на остатъчна храна за в къщи.И много бях учудена.Но така трябва да е, за да не се разхищава излишно храна.
    Поздрави и прекрасни мартенски дни !

    ОтговорИзтриване