Страници

Великденски бисквити: Яйца с фъстъчено масло и шоколадови парченца / Peanut Butter Easter Cookies



В
секи сладкиш може да се превърне в празничен, според декорацията и понякога ароматите, които се променят. Един вид бисквитки могат да са коледни снежинки, великденски зайчета, пролетни цветя.Ето например тези бисквитки с фъстъчено масло, които бяха еленчето Рудолф, а сега част от тях са Великденски яйчица.





Великденски бисквити с фъстъчено масло и шоколад


Продукти:
1/4 ч.ч. фъстъчено масло
1/4 ч.ч. краве масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 малко яйце
1 непълна чаша брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
60 гр шоколадов кувертюр(използвам 50% на Zotter)



Приготвяне:
Шоколадовият кувертюр се нарязва на малки парчета.
Mаслото, фъстъченото масло и захарта се поставят в купа и се разбиват с миксер до получаване на крем.
Яйцето се разбива с вилица в чаша и се добавя към масления крем, разбива се с миксер.
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавят на няколко пъти към сместа, като се бърка с дървена лъжица. Постепенно се получава тесто. Добавят се парченцата шоколад и тестото се омесва така, че да се разпредели добре.
Тестото се разточва върху хартия за печене с дебелина около 5 мм и се изрязват желаните формички, подреждат се като между тях се оставя разстояние.
Бисквитите се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за не-повече от 10 минути, докато краищата започнат да покафеняват.
Бисквитите са много крехки докато са топли, за това се оставят да се охладят в тавата.
Внимателно се отстраняват от хартията и когато са напълно изстинали се затварят и съхраняват в кутии.


Още идеи и рецепти за Великден има тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар