Страници

Пиле Капрезе


П

ица, паста, салата, пиле, определено Капрезе е комбинация, която съчетана в различни ястия си остава все така неустоима. Моцарела, босилек и домати са продукти, които предразполагат към импровизации. Пиле Капрезе е от тях. Среща се в различни варианти: на шишчета, на късчета, на цели филета или пък бутчета. За една вечеря реших да приготвя варианта на филетата, с доматен сос, за да са по-сочни. Със сигурност тази рецепта има още много начини за приготвяне.




Продукти:
4 бр Пилешки филета (или 2 бр филе тип Пеперуда)
1 кутия доматен сос, 400 гр(използвам на Мути)
2 скилидки чесън
щипка захар
2 топки моцарела
10-15 бр чери домати
черен пипер
сол
зехтин


Начин на приготвяне на Пиле Капрезе:
Пилешките филета се посоляват леко, поръсват с черен пипер и се запичат в загрят тиган със зехтин на средна степен до готовност. Изваждат се в алуминиево фолио и се поддържат топли.
Доматеният сос се изсипва в тенджера и се загрява заедно със захарта, солта и пасираният чесън. Вари се до сгъстяване. Изсипва се в тава и върху него се подреждат филетата. Върху всяко филе се подреждат резени моцарела и разрязани на две чери домати. Поръсва се сух босилек или се поставят листа пресен. Запичат се на горна скара до разтопяване на моцарелата в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пиле Капрезе се поднася топло.

1 коментар:

  1. Кате,
    такова ястие определено не съм приготвяла.Но изглежда толкова красиво.Интересна идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване