Страници

Честита Нова година!


Честита Нова 2020 година, приятели! Нека всеки ден от нея бъде изпълнен с радост и щастие. Бъдете живи и здрави, щастливи и добротворни. Време е за ново начало, време е за нови надежди, време е за нови хоризонти! Време е сбъднати мечти и осъществени желания!



Нова година е от празниците, които в България нямат специални изисквания за храната. Докато Бъдни вечер и Коледа са символ на уюта, посрещането на Нова година е светски празник. У дома си имаме традиция да приготвяме няколко любими салати, да ги сервираме с различни мезета, допълвам с ядки и плодове, някакви хапки. Десерта тази година бе баклава. Баницата с късмети оставихме за утрото на 1 януари. Приготвих крекери, като допълнение към трюфелите със сирена, ядки и сушени плодове. Единият вид крекери всъщност са във формата на късметчета(прасенце, рибка, детелинка, подкова) , а цифрите са оформени от лентички от тесто за пица, слепени с белтък и глазирани с жълтък, идеята за които видях в интернет.



Салатите са: Руска с шпек, Снежанка с цеден гръцки йогурт и кисели краставички, Италианска, Грис хайвер и една разядка с извара, фета, чесън, зехтин и ситно нарязана червена чушка. Част от руската салата навих в палачинки.








Желая ви една прекрасна година, която да запази и съхрани всичко скъпо и любимо за вас и да го множи! Честита да е!



3 коментара:

  1. Честита нова година, Кате! Много здраве и нови вдъхновения ти пожелавам! Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Честита да е Кате Новата 2020 година ! За всички нас и семействата ни ! Бъдете здрави, чудесен е блогът ти и от него научавам много нови и интересни неща.Но най - любими са ми твоите публикации за пътешествията .Благодаря ти сърдечно за огромния труд, който полагаш при списване на блога, за прекрасните снимки и подробни рецепти.Аз за жалост имам много ангажименти и нямам никак време.Дори и за подготовка на празнична трапеза.В България тази година се работеше и на 31. и на 2 .Така,че много е трудно ако човек не се настрои предварително.А в Германия почти 2 седмици се почива за тези хубави празнични дни !

    ОтговорИзтриване
  3. Здрава, весела, обична и много щастлива да е за теб и прекрасното ти семейство Новата Година, Кате!
    Прекрасна празнична трапеза! Стилна и много уютна!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване