Страници

Печен шаран с хрупкава коричка


В тази публикация няма да пиша количества на продукти и подробности за приготвяне, а ще споделя набързо една идея за разнообразяване на приготвянето на шаран, която може да се приложи и върху други риби.


Печен шаран с хрупкава коричка


Почистено от костите филе от шаран се нарязва на порционни парчета, овалват се в зехтин, сол и черен пипер Подреждат се в намаслена тава или върху намаслена хартия за печене.
В купа се смесват смлени тиквени семки, пълнозърнеста галета, настърган пармезан, смлян чесън и малко масло и сместа се разпределя върху рибните парчета. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност( между 20-30 минути).
Тази смес може да се овкусява с различни подправки. Гарнитурата тук е картофено пюре от сладки и обикновени картофи(без мляко) и зелена салата.

3 коментара:

  1. Кате,
    чудесна идея за приготвяне на шаран, даже и на скара се получава добре.Но върху хартия за печене с подправки е страхотно съчетание.Ще го изпробвам стига да намеря хубав шаран.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
  2. Брой и мен за тази рецепта.Аз си го обичам шарана по всякакъв начин, ще пробвам и този.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Шаран не обичаме много много у дома, но непременно ще пробвам тази идея на други рибки. Прелестна чинийка, Кате! Целувки!

    ОтговорИзтриване