понеделник, 9 януари 2012 г.

Баница с газирана вода


Рецептата за тази баница ми я даде, една позната леля преди 11 години, спомням си, защото големият ми син беше на 2 годинки. Бях на гости и я опитах за пръв път. Идваше ми да изям цялата тава. Много е вкусна! В тефтера ми съм я записала само „баница 1”. Тогава не съм я правила със сирене Жоси, но сега я направих с него. Нямам представа дали някой е качвал подобна рецепта, единствено срещнах скоро, при Марги подобна рецепта, но има доста различия. Нейната също ми се стори доста пухкава, та може би следващия път ще я пробвам.



Продукти:
1 пакет кори Белла
Плънка:
200 гр сирене Жоси
1 яйце
Заливка:
1 ½ ч.ч. газирана вода / сода /
3 яйца
1 ч.ч. олио


Приготвяне:
Направете плънката като натрошете сиренето с вилица и го разбъркате с яйцето.
В центъра на тава с размер: ... поставете капка олио. Върху олиото поставете малко кръгче алуминиево фолио.
Вземете една кора и с пръсти я надиплете. Сложете я в тавата. Направете това с още две кори.
Първи ред е готов:).
Полейте с две супени лъжици олио и разпределете 1/3 от плънката, равномерно.
Направете втори ред по същия начин.
Сложете третия ред кори. Изсипете плънката, останалото олио/ не се притеснявайте, че много/, и залейте с цялата смес с яйцата и газираната вода.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
Извадете и обърнете тавата върху вестници или някаква хартия.
Така ненужното олио ще изтече. Обърнете и извадете баницата.



5 коментара:

  1. Чудесна е баницата :)
    Само не разбрах смисъла на алуминиевото кръгче!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, понеже тавата не се маже с олио, се слага олио в центъра само една капка и това парче фолио. Така са ми казали, така го правя и аз:) Нали знаеш, че съм от прилежните:).Така баницата не залепва отдолу. Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна и странна технология!Не бях прочела цялата рецепта защото и аз правя баница с газирана вода и реших , че е същата.Но не я обръщам...Току що прочетох няколко подобн рецепти, явно е доста сполучлива техника!Благодаря, сигурно ще пробвам някой път!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. This looks incredbily delicious and I would love to make it myself but I don't understand what the directions say after the cheese and eggs are mixed together.
    Also, what kind of cheese is "Josi" cheese?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Hi, thanks for your comment.
      "Jossi" is a brand that produces dairy products.
      In this recipe I use cheese on this brand.
      Here is the recipe, I hope you understand:
      In the center of the bottom of the pan pour a little oil. Then place the circle aluminum foil.
      Arrange three sheets to each other, making them mashed. / see picture /.
      Pour two tablespoons of oil.
      Pour 1/3 of the stuffing with egg and cheese.
      Arrange tier sheets in the same way again with oil and pour stuffing.
      Arrange the third row peel. Pour the rest of the oil, and all the remaining stuffing topping.
      Bake in preheated 180 degrees Celsius oven until browned.
      Remove the tray and turn on newspapers or some paper.
      So unnecessary oil will leak. Turn and remove the pie, remove foil circle.
      Merry Christmas!

      Изтриване