събота, 14 януари 2012 г.

супа от патешко месо


Приготвям тази супа по рецептата за супа от пиле, която е от домашните рецепти.

Продукти:
Патешки маншон около ½ кг
1 дафинов лист
2 картофа
1 глава лук
2 моркова
черен пипер
чубрица
сол
фиде/ около 1 шепа /
магданоз

застройка:
2 яйца
1 к.л. лимонтузу



Сварете месото в тенджера под налягане. Аз го варя за 50 минути. Оставете тенджерата да изстине и да се освободи парата.
Извадете месото и го обезкостете.
В бульона сложете нарязаните зеленчуци и подправките.
След като се сварят добавете фидето и сварете за още 10-15 минути до готовност.
Отстранете от котлона и застройте супата: Разбийте в купа яйцата с лимонтузуто. Добавяйте от бульона на тунка струйка и разбивайте с вилица. Когато сте добавили около полувината от бульона изсипете застройката в тенджерата при супата. Разбъркайте.
Поръсете със ситно нарязан магданоз.

4 коментара:

  1. Обичам супа, твоята изглежда толкова вкусна, че ми се прииска да гребна с лъжицата! Поздрави с пожелания за успешна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна е супичката :). Вземам си порцийка и отивам да си правя кафе :)))
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. soy amante de las sopas luce absolutamente bella y exquisita,el pato es una delicia,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване