Страници
Пържен черен дроб
Това е любимата ми рецепта за приготвяне на пържен дроб. По този начин може да се приготви и телешки и свински черен дроб. Става изключително крехък и много вкусен.
Преди 2-3 години открих рецептата: e-kulinari
ПРОДУКТИ:
0.5 кг черен дроб
1 яйце
1 -2 скилидки чесън
1 ч.л. смлян черен пипер
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа яйцето, прибавете счукания чесън, черния пипер, солта. Дробът нарежете на филийки. Начукайте ги една по една и ги поставете в приготвената смес. Разбъркайте добре и ги оставете да престоят в сместа поне половин час, може и в хладилник, може и не:).
Изпържете ги в горещо олио. Не се овалват в брашно!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много интересен начин на приготвяне! За първи път го срещам. Ще опитам. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеКенди, чудесно предложение и сочно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!