Страници

Пържен черен дроб

Дата на публикуване: 24.01.2012 г.
Дата на обновяване: 16.01.2025 г.

Това е любимата ми рецепта за приготвяне на пържен дроб. По този начин може да се приготви и телешки и агнешки черен дроб. Става изключително крехък и много вкусен.
Преди 2-3 години открих рецептата: e-kulinari. 




ПРОДУКТИ:
0.5 кг черен дроб
1 яйце
1 -2 скилидки чесън
1 ч.л. смлян черен пипер
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа яйцето, прибавете счукания чесън, черния пипер, солта. Дробът нарежете на филийки. Начукайте ги една по една и ги поставете в приготвената смес. Разбъркайте добре и ги оставете да престоят в сместа поне половин час, за по-дълго време - в хладилник.
Изпържете ги в горещо олио. Парчетата дроб не се овалват в брашно.

2 коментара:

  1. Много интересен начин на приготвяне! За първи път го срещам. Ще опитам. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Кенди, чудесно предложение и сочно!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване