Страници
Патешко месо с ориз
Определено у дома ориза, приготвен по този начин много се харесва:). Рецептата е от домашните тетрадки, едва ли някой няма записана подобна рецепта у дома си. И въпреки всичко както и преди съм казвала, някои рецепти трябва да бъдат съхранявани.
Продукти:
Сварено патешко месо, около ½ кг, рзделено на 4 порции
4 ч.ч. бульон от варенето на патето
1 глава лук
1 ч.ч. ориз
Сол
Черен пипер
Олио
Приготвяне:
Запържете лука в олио и добавете ориза, пържете до прозрачност на ориза.
Посолете / ако бульона не е солен/ и подправете.
В тава изсипете ориза, 4 ч.ч. бульон и наредете месото.
Изпечете на 190 градуса докато ориза поеме течността и се запече леко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Патешко месо не съм копувала от години ама като гледам твоята вкусна трапеза направо ще си взема една патка ако ще да се разчуе.:))))))))))
ОтговорИзтриванеМного апетитно Канди браво ,а и както обичам ориз направооо....
Прегръдки миличка!
Кенди, не обичам патешко, но по същия начин понякога приготвям пилешко!
ОтговорИзтриванеПрегръдки*)
Има ли ориз - това е моята рецепта :) Вече за почнах да съжалявам, че за утре съм планирала да готвя зайче! Но ако някое пате ми пресече пътя в магазина току виж съм преосмислила :) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеПатешко не съм яла никога,но предполагам е като пилешкото.Но щом е ориз,в къщи много си го хапваме.Канди,твоята порция изглежда доста вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Срам, не срам , признавам,че патешко не съм опитвала през живота си. Чувала съм, че е по-мазно и предвид, че не обичам мазно, винаги съм го подминавала по витрините.
ОтговорИзтриванеНо твоето патенце си изглежда съвсем не мазно и много вкусно. Права си,че има рецепти и ястия, които трябва да ги имаме в блоговете си. Класиката не е за пренебрегване. И аз съм започнала да си правя поредица от национална кухня, че ми е съвестно вече.
Прегръдки от мен и ти пожелавам една спокойна неделя!
Привет на всички! Взех това патешко с идеята да направя супа, защото в къщи ме подлудиха за пилешка супа, но най-вкусна става от домашно пиле, та по съвет на сестра ми взех патешки маншони. Супата стана много вкусна, ориза също. Спомням си,че като млада домакиня това бяха първите рецепти, с които навлизах в кулинарния свят:), Нинче, хубаво е да ги съхраним:). Хубава неделя от мен!
ОтговорИзтриванеВкъщи всички обичат много патешко, приготвям го със зеле и е много вкусно. Обзалагам се, че и с ориз ще го харесат всички. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеВъпреки, че е мазно патешкото е единственото месо което не съдържа холестерол, и е много вкусно във всичките му варианти!
ОтговорИзтриванеНе знаех за не-съдържането на холестерол, но наистина е много вкусно месо. Благодаря ви за коментара! Хубава седмица!
Изтриване