петък, 27 декември 2013 г.

Греяно вино


За рецептата се доверих на моята блог-приятелка Ели Ганова. Ели, мила, благодаря ти за рецептата!



Греяно вино
по рецепта от: Ели Ганова


Продукти:
750 мл хубаво червено вино
125 гр захар

1 лимон
1 пръчица канела
1 пиронче карамфил
настъргана кора от 1 портокал / само оранжевата част/


Приготвяне:
Налейте виното в касерола.
Добавете захарта и оставете на слаб котлон да загрява постепенно.
Когато започне да се появява бяла пяна, добавете останалите продукти.
Оставете на слаб огън да къкри 30 минути.
Отстранете от котлона и прецедете течността.
Може да запалите виното и да го оставите да гори няколко секунди. Внимавайте!
Поднесете виното горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар