петък, 23 май 2014 г.

Канелони с пиле


В някои блогове отдавна се въртят рецепти с тях.
Аз обаче за пръв път правя канелони и тъй като ми напомнят корите за лазаня, мислех да ги направя Болонезе, но пък скоро я правих и почти щях да ги отложа за друг път. Големият ми син искаше енчиладас, а пък нямах тортили, та веднага измислих варианта с канелоните и се получиха много вкусно. Допаднаха ми както топли, така и студени.

Направих ги по рецептата за енчиладас.
При печенето ги полях с бешамел, както при лазанята.






Продукти:
1 кутия Канелони
1/2 сварено пиле, обезкостено
100 гр кашкавал, настърган
1 ч.ч. доматен сос от консерва + 1 домат, нарязан на ситно
щипка захар
сол, на вкус
черен пипер
1 глава лук, нарязан на ситно
скилидка чесън, нарязана на ситно
3-4 с.л. царевица от консерва
зехтин


за Бешамела:
2 с.л. краве масло
500 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
сол
черен пипер



Приготвяне:
За соса Бешамел:
Сложете маслото в тиган и когато се разтопи добавете брашното, бъркайте около 1 минута и налейте на тънка струйка при непрекъснато бъркане с телена бъркалка прясното мляко и подправките. Варете около 5 минути, до сгъстяване, при непрекъснато разбъркване.


За плънката;
Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтин. Добавете пресованият чесън. Оставете за 1 минута на котлона да пусне аромат и добавете доматеният сос, нарязаният домат, щипката захар и солта.
Разбъркайте и оставете на котлона докато се сгъсти. Отстранете от котлона.
Разбъркайте заедно: накъсаното/нарязано пилешко месо, настърганият кашкавал, доматеният сос, царевицата, малко от бешамела.




Намажете правоъгълна тава със зехтин, изсипете от Бешамела да покрие дъното. Напълнете канелоните с плънката и ги подредете в един ред.
Отгоре полейте с останалият Бешамел и изпечете на 180 градуса в предварително, за около 30 минути. Аз не загрявам фурната, заради керамичната тавичка, което увеличава времето на печене.


17 коментара:

  1. Кате, и аз не съм правила до сега канелони. Твоите са много вкусни и примамващи. Трябва да се поправя в най скоро време. Целувки, бонбонче!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, сочно и апетитно изглежда канелоните!
    Много ми допадна комбинацията с пиле.
    Правила съм с кайма, ще пробвам твоя вариант.
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз не съм правила, трябва да пробвам, това с пилето ми харесва, по-лека плънка точно за лятото! Такова едно вкусно изглеждат! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглеждат. Имам една отворена кутия и ще пробвам да приготвя по твоята рецепта скоро. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много обичам канелони и често правя, но засега с пиле не съм :) Все Болонезе или със спанак и рикота. Чудно изглеждат твоите, Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошни и неустоиними!

    ОтговорИзтриване
  7. Охо, обичам канелони и за обяд съм при теб, Катенце :) Страхотни снимки!
    Сърдечни поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Много апетитни, Кате! Бих подала чиния да ми сложиш, но знам, че са заминали вече :)
    Поздрави и хубави празнични дни на теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Кате,безмилостна съблазнителко,пак какви изкушения ми блазнят окото при теб-страхотни са канелоните ти!Прегръдка и свеж уикенд,мила!

    ОтговорИзтриване
  10. И аз не съм правила канелони, но с тази рецепта ме вдъхнови. Много е апетитно и сочно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Много обичам както канелони, така и лазаня и гледам да разнообразявам сосовете. Твоят вариант с пиле много ми харесва и може да си открадна идеята при следващите канелони :) Поздрави и слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване
  12. Изглеждат супер вкусно тези канелони, направо огладнях! Прекрасно предложение и много добро изпълнение :)
    Благодаря за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
  13. prekrasno,dokato si doydat momiçetata şte se opitam pırvo da namerya ot tezi makaroni işte si gi napravya s kayma....prekrasno kakto vinagi...

    ОтговорИзтриване
  14. Ами... и аз не съм. Ама пък как се радвам на твоите! :)
    Прегръдки, Кате!

    ОтговорИзтриване
  15. Обичам канелони! Затова си взимам една порция :) И добър строител си, виждам, пирамидата е перфектна :)
    Хубави почивни дни, Кате! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Кате, изглеждат страхотно. У дома обичаме канелони, скоро ще ги приготвя по твоята рецепта! Адмирации!

    ОтговорИзтриване
  17. Направих ги, но без Бешамела. А уж се водих по рецептата ти! Заблудила съм се много. Въпреки липсата му, станаха много вкусни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване