Страници
Телешки език ала Карпачо
В оригинал ястието "Карпачо" се приготвя с тънко нарязано сурово телешко, полято със зехтин и лимонов сок, поръсено със сол и черен пипер. Добавят се кедрови ядки, рукола, Пармиджано и т.н. Аз обаче не консумирам сурово месо и затова приготвям всевъзможни варианти, но със сварено. Затова и тази рецепта е "ала Карпачо":). Ето тук е варианта с октопод. А ето тук пък две вкусни рецепти за приготвяне на език.
Продукти:
телешки език
зехтин
лимон
сол
черен пипер
песто от босилек
листенца рукола / глухарче
пресен зелен лук
кедрови ядки
Приготвяне:
Сварете телешкият език със вода в тенджера под налягане или в друга тенджера.( Аз го разрязвам на две и го поставям в тенджера с вода под налягане. Варя го за 1 час от момента на излизане на парата. След като парата се освободи и клапане падне, изваждам езика и отстранявам бялата обвивка.)
Нарежете свареният и обелен телешки език на тънки филийки. Подредете ги ветрилообразно във чиния. Полейте със зехтин и лимонов сок. Посолете и поръсете с черен пипер.
Декорирайте с песто от босилек, листенца рукола / глухарче/, пресен зелен лук, кедрови ядки и лимон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И на крушите се насладих с огромна охота-невероятни са,както и снимките им,и на малките бижута-тарталетки,но тук най-силно ми идва сърце на място,разкошно еееееее,обожавам език,Кате!Прегръдка,мила!
ОтговорИзтриване