вторник, 21 октомври 2014 г.

Свински език пане, свински език в масло


В къщи харесваме рецептите с дреболийки и тези двете са сред любимите ни. Всъщност те не са непознати за никой, предполагам, но просто искам да ги запазя тук, в блога и разбира се да са в помощ на тези, които не знаят как да приготвят този продукт.


Продукти:
свински езици / става и с телешки/

за паниране
яйце и брашно


за езика в масло:
краве масло - 1-2 с.л, червен пипер, оцет, чесън, сол и черен пипер

Приготвяне:
Измийте езиците и ги сварете в леко подсолена вода, до готовност. В тенджера под налягане ги варя за 40 минути, засечени от момента на завиране/излизане на парата/, намалявам котлона и варя на минимална степен.
След като езиците са сварени, ги обелете с помощта на нож /последната снимка/, понякога се белят лесно и без нож.
Нарежете сварените езици на филийки, с дебелина примерно 5 мм - 1 см.


За панираният език;
Разбийте в купа яйцето с малко сол, в друга купа сипете брашно. Потопете всяко парче първо в брашно, след това в яйце, може и отново брашно-яйце.
Изпържете в загрято олио от двете страни, до зачервяване. Извадете върху домакинска хартия да се отцедят.



За език в масло:
Загрейте в тиган масло, да се разтопи, добавете парчетата език и ги запържете, докато започнат леко да се зачервяват. Поръсете с червен пипер, разбъркайте и веднага оттеглете от котлона. Сервирайте с чесън, оцет, черен пипер.



* Понякога сварявам повече езици, обелвам ги и ги поставям цели в пликчета в камерата.

7 коментара:

  1. Предпочитам ги в масло :)
    Панировката с яйца ми разваля вкуса!
    Така, че,Кате, сервирай ми в масло, ако обичаш :)
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. О, точно за вечеря си ги приготвила и сервирала, Катенце! Цялата чиния ще отмъкна. Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам, Кате. И от двата вида бих похапнала с удоволствие. Изглеждат чудесно!

    ОтговорИзтриване
  4. хххе и аз като ил всякак ги обичам, Кате :) Чудесно приготвени са твоите, бих си боднала, ама знам , че нямааа :)

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, онзи ден гледах език в магазина и се чудех дали да не приготвя. Той е много вкусен и идеален за диети! Ще се възползвам и от твоите рецепти! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Ех, Кате как обичам тези езичета..ммммммм...трябва да си приготвя и аз..Ммммм...

    ОтговорИзтриване
  7. Много обичаме език! Най-често го приготвям с бял сос или паниран. Хареса ми предложението с чесъна , както и това че вариш повече и запазваш в камерата. Не съм се сетила!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване