Страници
Свински език пане, свински език в масло
В къщи харесваме рецептите с дреболийки и тези двете са сред любимите ни. Всъщност те не са непознати за никой, предполагам, но просто искам да ги запазя тук, в блога и разбира се да са в помощ на тези, които не знаят как да приготвят този продукт.
Продукти:
свински езици / става и с телешки/
за паниране
яйце и брашно
за езика в масло:
краве масло - 1-2 с.л, червен пипер, оцет, чесън, сол и черен пипер
Приготвяне:
Измийте езиците и ги сварете в леко подсолена вода, до готовност. В тенджера под налягане ги варя за 40 минути, засечени от момента на завиране/излизане на парата/, намалявам котлона и варя на минимална степен.
След като езиците са сварени, ги обелете с помощта на нож /последната снимка/, понякога се белят лесно и без нож.
Нарежете сварените езици на филийки, с дебелина примерно 5 мм - 1 см.
За панираният език;
Разбийте в купа яйцето с малко сол, в друга купа сипете брашно. Потопете всяко парче първо в брашно, след това в яйце, може и отново брашно-яйце.
Изпържете в загрято олио от двете страни, до зачервяване. Извадете върху домакинска хартия да се отцедят.
За език в масло:
Загрейте в тиган масло, да се разтопи, добавете парчетата език и ги запържете, докато започнат леко да се зачервяват. Поръсете с червен пипер, разбъркайте и веднага оттеглете от котлона. Сервирайте с чесън, оцет, черен пипер.
* Понякога сварявам повече езици, обелвам ги и ги поставям цели в пликчета в камерата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Предпочитам ги в масло :)
ОтговорИзтриванеПанировката с яйца ми разваля вкуса!
Така, че,Кате, сервирай ми в масло, ако обичаш :)
Прегръдки, мила!
О, точно за вечеря си ги приготвила и сервирала, Катенце! Цялата чиния ще отмъкна. Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеМного обичам, Кате. И от двата вида бих похапнала с удоволствие. Изглеждат чудесно!
ОтговорИзтриванехххе и аз като ил всякак ги обичам, Кате :) Чудесно приготвени са твоите, бих си боднала, ама знам , че нямааа :)
ОтговорИзтриванеКате, онзи ден гледах език в магазина и се чудех дали да не приготвя. Той е много вкусен и идеален за диети! Ще се възползвам и от твоите рецепти! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕх, Кате как обичам тези езичета..ммммммм...трябва да си приготвя и аз..Ммммм...
ОтговорИзтриванеМного обичаме език! Най-често го приготвям с бял сос или паниран. Хареса ми предложението с чесъна , както и това че вариш повече и запазваш в камерата. Не съм се сетила!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!