Знам, че повечето от вас, особено веган блогърите са много на “ти” с овесените кюфтенца. Аз досега съм правила овесени кюфтенца само с кайма и зеленчуци. Реших да врътна едни гъбени кюфтенца и се получиха много добре.
Продукти:
1 ч.ч. фини овесени ядки
4-5 гъби пачи крак
1 – 2 яйца
3 филийки сухар / може да използвате галета, или сух стар хляб/
сол
черен пипер
1 с.л. разтопено краве масло
1 ч.ч. фини овесени ядки
4-5 гъби пачи крак
1 – 2 яйца
3 филийки сухар / може да използвате галета, или сух стар хляб/
сол
черен пипер
1 с.л. разтопено краве масло
Приготвяне:
Сложете овесените ядки в купа и ги залейте с вода, колкото да ги покрие. Оставете ги така да престоят за 10-12 часа.
Сложете овесените ядки в купа и ги залейте с вода, колкото да ги покрие. Оставете ги така да престоят за 10-12 часа.
Измийте добре гъбите. Сложете в тенджера на котлон вода с малко сол да заври и пуснете гъбите в нея. Нека се варят 20 минути. Извадете ги и ги измийте със студена вода. Нарежете ги на ситно.
Сложете в купа всички продукти, омесете добре.
Загрейте в тиган зехтин и с помощта на лъжица сипвайте по малко от сместа в тигана.
Изпържете кюфтенцата от всички страни.
Извадете ги върху домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар