Страници

Банско


Наскоро Мъхчето се завърна с великолепни снежни снимки от Банско. Не ми се чакаше до другия сезон, та реших да проверя какво се случва там:). А там ски сезона е в пълната си сила - сняг, туристи, ама много туристи:), какви тълпи имаше на лифта:)! Но си заслужаваше - гледката от високо е несравнима!

Кабинковия лифт е най-дългата пътническа въжена линия в България - 6315 м. Долната станция се намира в гр. Банско, има една междинна - Чалин валог, най- горната е Бъндеришка поляна. Капацитетът му е 2400 души на час. Не съм се замисляла колко души е имало, но лифта нагоре беше с пълни кабинки в продължение на няколко часа!

Ето къде ни отведе кабинковия лифт:


Категорично тук туризмът е добре развит, наред с карането на ски и сноуборд, може да се повозите на моторна шейна, да летите с парапланер, или просто да се наслаждавате на красотата на снежните Пирински върхове и да вдишате най-чистия планински въздух.
Банско определено ме впечатли, а гледката от терасата на хотела, още повече:)


В светлините на Банско:

12 коментара:

 1. Прекрасни снимки! Не съм била в Банско, добре, че ме разходи!:)

  ОтговорИзтриване
 2. Ах Candy, само ако знаеш колко хубаво ми подействаха твоите снимки и разказът ти. Прекрасно е! Размечта ме... Прииска ми се да съм там и да си почина след стреса, който имах днес. От снимките лъха толкова красота и спокойствие. Просто зимна приказка...

  Благодаря ти, че я сподели с нас!

  Прегръдки и весела вечер, Candy!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Вени, радвам се, че съм ти подействала по този начин! Вашите блогове винаги ми вдигат настроението! Поздрави!

   Изтриване
 3. Канди, прекрасно сте си изкарали и страхотни снимки си направила.Толкова е красива тази наша родина....
  Като каза Банско веднага се сетих за Катето дали не си я видяла? Ох много се притесних за това момиче:(
  Хубава и прекрасна вечер мила!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Зиче, да ти кажа и аз от много време гледам за Катето, но не се появява никъде. И коментари в блога не могат да се пишат, а и контакт не мога да открия. Дано всичко е ок!!! Иначе си мисля, че е от Банкя.

   Изтриване
 4. Me encanta subirme a un teleférico pero nunca sobre la nieve me da frío jeje,bello país y bellas imágenes,saludos y abrazos.

  ОтговорИзтриване
 5. Прекрасни снимки, Кенди! Благодаря за хубавата разходка!

  ОтговорИзтриване
 6. Прекрасна разходка из неповторимите пирински красоти!
  Невероятна планина,чудесна природа!
  Благодаря за настроението и снимките!
  Честита първа пролет!

  ОтговорИзтриване
 7. Бонбонче, много благодаря за прекрасната освежаваща разходка! Срам, не срам си признавам, че съм посещавала Банско само лятото :) Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 8. Ходила съм в Банско, но на пистите не съм:) Нямаме в зимните спортове:) Хехеххехе
  Много красиви снимки:)

  ОтговорИзтриване
 9. Бонбон, днес чак попаднах на тази публикация и да ти кажа, прекрасно си пресъздала всичко свързано с Банско, ските и духа на градчето;)Чудни снимки!
  Гледах всичките ти такива туристически разходки и си набелязах някои неща, други съм ги видяла вече. Кога успяваш да ги обходиш толкова бързо;)?
  Пропускам те, защото качваш често, а аз не успявам да влизам денем, само час-два вечер ти не всяка и те изпускам, а не искам;)

  Много хубава вечер ти желая!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мъхче, качвам често, че имам доста насъбрал се материал:):):). Част от разходките са от преди време, просто ги вмъквам постепенно, че блога ми е от няколко месеца и не мога наведнъж да публикувам всичко. Но местата, които харесвам са повече екопътеки и подобни:):):). За Банско ти ме нави с твоите снимки, като ги видях все едно гледах курорт не в България. Но той наистина е красив и развит. Радвам се, че споделяме дестинации, така всеки открива нови места.

   Изтриване