Ето и тортата, както обещах вчера:). Приготвих я миналата година за един от пролетните празници. Рецептата е на Лео
Продукти:
Преди да напиша продуктите ще уточня, че в рецептата на Лео рулата са две, но при мен крема не стигна за двете рула, та изрязвах. Затова давам рецептата с 1 руло, така, както аз я направих, а вие може да удвоите дозата за всички продукти, ако желаете.
1 готово руло - 200 гр
1 кофичка заквасена сметана - 400 гр
1 кутия течен шоколад - 300 гр
1 пакетче желатин Dr Oetker - 10 гр
4 бр. бисквити "закуска"
1 ч.ч. прясно мляко за потапяне на бисквитите
1 банан
За декорация:
1 шоколад - 100 гр млечен или натурален
няколко парченца шоколад за настъргване
захарно тесто
Приготвяне:
Нарежете рулото на филийки с дебелина 1 см - 1,5 см. Да получите 12 филийки.( на снимката отдолу са повече, но след това отстраних излишните:) Просто там е с две рула)
В голяма купа сложете прозрачно фолио по стените. Наредете парченцата рула плътно по стените.
Разбийте с телена бъркалка сметаната и течния шоколад.
Направете желатина:
Сипете в чаша 80 мл студена вода.
Изсипете желатина вътре. Разбъркайте.
Оставете около 10 минути да набъбне(става като гъба).
Сипете в съд на котлона вода. Сложете чашката с желатина вътре (водна баня), да се загрее. Не трябва да завира водата!!!
Желатина след набъбването
Желатина след втечняването на водна баня
Като се втечни желатина, го отстранете от котлона и внимателно изсипете към шоколадовата смес.
Разбъркайте и излейте 1/2 от нея в гнездото от рула.
Нарежете банана на кръгчета и го подредете върху шоколадовия крем. Отгоре изсипете останалия крем.
Потопете бисквитите за кратко в прясно мляко и ги подредете върху крема.
Покрийте с фолио и оставете в хладилник поне за два часа. Преди да извадите тортата проверете дали се е желирала добре:).
Сложете чиния върху тортата и я обърнете.
Може да сервирате така, както се виждат рулата или да декорирате.
Декорация:
Начупете шоколада на парченца и го разтопете в микровълнова фурна или на водна баня. На водна баня не трябва да завира водата.
В микровълнова: Общо време за разтопяване - 90 секунди на мкс степен, като на всеки 30 секунди се отваря и разбърква с вилица или телена бъркалка. Когато разтопявате шоколад съдовете и приборите трябва да са сухи!
Залейте тортата с шоколада.
Декорирайте с настърган шоколад и цветя от захарни топчета.
Приберете в хладилник да стегне шоколада.
УОУ! Красота!:)
ОтговорИзтриванеИзглежда много изкуситено, грабвам си едно парченце! Декорацията е много красива! Хубав ден :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна и много нежна!Страхотна торта,Катя!
ОтговорИзтриванеЕха истинска бомбааа.. Много ми харесва рецептата и декоразията разбира се :))
ОтговорИзтриванеГолям разкош е толкова шоколад на едно място:) Считай, че съм я направила:)
ОтговорИзтриванеСтрахотна е!
Кандииииииииии, много шоколадово ,бе момичеее :)))....ей , милост нямате ,ей !
ОтговорИзтриванеАма пък колко вкусно ...само си мечтая за парченце :)!
Откъсвам си едно цветенце от тортата и отивам да мечтая за останалото :) !
Чао ,мила и хубав петъчен следобед! Целувки !
Наистина голям шоколадов разкош!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна декорацията!
Хубав и усмихнат ден!
Кате, чудесна е !
ОтговорИзтриванеИ много хубава украса!
На патерица Честита Баба Марта!
Да сте живи и здрави цялото семейство
и много щастливи!
Пак ми изчезна твоя блог от блогрола :(
Нямам такъв случай и те следя по Фейсбук, но така не ми е кеф!
Поздрави и хубави почивни дни!
Прекрасна е тортата, Кате! Много лесна за приготвяне и с наситен шоколадов вкус. Прегръдки!
ОтговорИзтриванеQue tentación de pastel una elaboración perfecta con ingredientes exquisitos y un diseño armonioso me encantó su decoración,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеКанди, голяма красота и вкусотия си сътворила! Не бих и простила на тази торта!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е, с всичкия този шоколад, а комбинацията с банани всеки знае колко е вкусна! :-) Наистина много пролетна декорация си й направила!
ОтговорИзтриванеТова е една красива шоколадова бомба!Супер е !
ОтговорИзтриванеШоколадов и палав уикенд!
Мария
От кога искам да направя тази рецепта ако знаеш и ти ми я поднесе на тепсия...:)))
ОтговорИзтриванеМного си я накиприла и изглежда неописуемо апетитна.
Записвам си я скоро ще я направя.
Прегръдки мила и хубави почивни дни.
Кенди, много шоколадово, кремообразно, разкош!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Толкова изкушаващо шоколадово и вкусно на вид! Тази торта от години е много популярна, но ти си съумяла да я направиш по- "креместа" от всички, които съм видяла до сега.
ОтговорИзтриванеУсмихна ме, Катя-
ОтговорИзтриванемного слънчево и пролетно предложение,
в допълнение към великолепните ти първомартенски идеи!
Красиви, оригинални и ... много изкушаващи!Страхотна си!
Сърдечни поздрави и хубави празнични дни, Диана
Много добре декорирана, иначе със сигурност вкусна!Поздрави!
ОтговорИзтриванеТвоите публикации са изпитание за изкушението, особено тези десерти! :)
ОтговорИзтриванеКате,с тези незабравки за декорация е направо прелестна!На вкус нямам съмнения,че е убиец!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Мммммммммм вкусно!!!
ОтговорИзтриванеКате,много хубава декорация!Явно си падаш по съчетанието синьо/кафяво!На мен също ми е едно от любимите и ми носи много настроение!
ОтговорИзтриванеСлънчеви и усмихнати почивни дни!
Чак сега видях тази красота! Много красива декорация наистина! Аз също съм правила тази торта, но реших да я оставя натурална хихи Всъщност дори с нея започнах блога си ;) http://didised.wordpress.com/2011/09/29/chocolate-rolls-cake/
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглежда поздравляния, един въпрос горе долу за колко човека става тортата? Планирам да си я направя за рожденния ден и се чудя с твоите пропорции ли да я правя или с двойни?!
ОтговорИзтриванеЗдравей, ако искаш направи я двойна. За порции е относително да се каже, зависи колко големи парчета ще се режат.
ИзтриванеНо направи двойна доза крем, за да има за две рула, така или иначе е много вкусно. При мен крема с тази доза стигна само за едното руло. Горе- долу 10 парчета като че ли излязоха от тази, малката:).
Поздрави!
ние сме по сладкото, така че ще е двойна дозата
Изтриванеблагодаря!
местенцето ти е прекрасно - пълно с вкусни рецепти и страхотни снимки, поздравления!
Candy, с голямо закъснение минавам да се отчета за тортата, стана супер :) направих я с двоини пропорции, но вместо да отрежа от останалите кексови страни, я залях с обикновен крем ванилия (нишесте), намазах я с 3 броя разтопен шоколад, за да стане много твърда коричка и поръсих кокос, стана много вкусна, изпращам и снимки
Изтриванеhttp://hdbox.bg/uimage.php?id=5891
Много се радвам, че ви е харесала, изглежда страхотно! Често и аз съм допълвала с ванилен крем разни сладкиши, защото крема почти никога не стига:):):), но това води само до още по-вкусен резултат! Страхотна се е получила, наистина и съм щастлива, че сподели резултата! И шоколадовата обвивка е супер, също! Поздрави!
Изтриване*Ако нямаш нищо против, ще я вмъкна, тук, за да споделя идеята ти с останалите читатели! Всъщност вмъквам я:), ако имаш нещо против, пиши:)
Моля те само за име или псевдоним, да запиша към снимката:)
Изтриванеблагодаря, madelyn
ОтговорИзтриване