Страници
Самоковски картофи с ребърца
След поредицата от пътувания се завърнах с торба картофи от Самоков, а ребърцата си ги имах във фризера:).
Приготвих ги по вкусната рецепта за ребърца, която открих преди доста време в блога на Вероника.
Продукти:
1/2 кг ребра, по възможност пресни:)
1/2 кг картофи
сол
пипер меланж
зехтин
за маринатата:
5 с. л. кетчуп
5-6 с. л. гъст барбекю сос , от магазина
чили пипер
пипер меланж или черен пипер
сол
зехтин/олио
риган
1 с. л. мед
Приготвяне:
Разбъркайте продуктите за маринатата в купа. Нарежете ребърцата и ги сложете в купата. Разбъркайте добре. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник да престоят за 1 нощ/ 12ч./
Нарежете картофите, сложете ги в тава, посолете и поръсете с черен пипер, полейте със зехтин и разбъркайте.
Наредете върху тях ребърцата.
Изпечете ги на 200 градуса, без алуминиево фолио.
По време на печенето поливайте със соса, който се отделя. Не е необходимо да загрявате фурната предварително, особено ако ползвате йена.
Печете до готовност.
*Веднъж ги правих със следната марината: 5 с. л. кетчуп, пипер меланж, сол, зехтин, риган, 1 с. л. мед. Оставих ги в хладилник само за 2 часа, пак се получиха.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Добре завърнала се :* ! Ребърцата са страхотни , Кате ...веднага грабвам едно по-големичко :) !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ,мила ! Целувки !
ЛЕЛЕ, КАТЕЕЕЕ СТРАХОТНИ СА ТИЯ РЕБЪРЦА!
ОтговорИзтриванеНаправо ми идва да им посягам :) Ако налееш и чаша мелнишко, никак няма да ти се сърдя :)
Поздрави и хубава вечер!
Олелеееее, страхотни ребърца! Как ми се доядоха... Прекрасни! Отивам да се залъжа с нещо друго от хладилника!
ОтговорИзтриванеКате, снимките са страшно апетитни!
ОтговорИзтриванеМного хубав разказ за Мелник!
И с едно Мелнишко....наздраве!
Снимките от пътуването са страхотни! Много обичам този регион от страната - югозападния :-).
ОтговорИзтриванеА мелнишкото вино колко е хубаво ...:-)
Поздрави
Катя, с удоволствие разгледах впечатленията ти от тази екскурзия!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса - интересно описано и поднесено с чудесни снимки,
благодаря ти!
А ребърцата - страхотни!
Сърдечни поздрави и хубава пролетна вечер, Диана
Вкусно :) приятно пътуване с плодотворен резултат :)
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Кате, много вкусни ребърца си приготвила, отдавна им се каня :))
ОтговорИзтриванеКолко вино пият тези ребърца, Кате! Чудесни са! Прегръдки и наздраве! :)
ОтговорИзтриванеСтрашна комбинация! Страхотно пътуване на все невероятни места, благодаря за страхотната разходка! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглеждат тези ребърца :) Чудни снимки и разходки дте си направили Кенди!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубави пролетни дни :)
Candy, поради здравословни причини от доста години не ям свинско месо, но като гледам снимките ти, забравям за всички забрани и нищо не би ме спряло да си взема едно ребърце ако чиниятас тази невероятна вкусотия, бе пред мен... :)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и един прекрасен ден утре!
Много вкусно изглеждат тези ребърца, ще ги пробвам. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеЛюбими ребърца! Аз правя често! И твоята рецепта е добра! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРано, рано ми развълнува стомаха с тези ребърца и самоковски картофи. И аз съм от тези, на които ребъцата са любими. Ще опитам някой път с тази марината, определено:)
ОтговорИзтриванеРебърцата са станали прекрасни още повече ,че са свързани с приятните емоции от разходката!
ОтговорИзтриванеМного апетитни,благодаря за рецептата!
Поздрави!