Страници

Тарталети с крем и желирани плодове


Обърнах интернет и не открих рецепта за желирани тарталетки. Търсех в изображения, имаше тарталети с плодове, с крем, но с желатин - не. А са толкова популярни и в сладкарници, и в заведения и лятото, на морето:).
Ако някой има опит, моля да сподели.



Продукти за тарталетите:
направих ги по тестото на Пепеляшка , като увеличих малко количеството на маслото.

Продукти:
300 гр брашно
1 яйце
170 гр масло
1 ч.л. захар
ванилия
щипка сол

Приготвяне:
Нарежете маслото на кубчета и го разтопете в микровълнова, но не до течно състояние!Просто да омекне.
Като се охлади добавете яйцето и разбийте с миксер.
Пресейте брашното.
Добавете 1/2 брашното, захарта, ванилията и солта към маслената смес и разбийте отново. Сменете приставките на миксера с тези за тесто и добавете останалото брашно. Разбийте добре.
Намаслете и набрашнете формички за тарталети.
Разточете тестото върху хартия за печене и изрежете кръгове по-големи от диаметъра на формичките.
Сложете ги във формичките и притиснете хубаво по стените.
Приберете в хладилник за 1/2 час.
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
Извадете тарталетите от хладилника и ги изпечете за 2-30 минути, до леко зачервяване.

Оставете ги да изстинат с формичките.

Извадете ги и ги напълнете с крем.
За крем използвах готов за консумация ванилов пудинг.
Нарежете плодовете на дребни парченца и ги подредете или поставете свободно върху крема.



Направете желатина:
Сипете в чаша 60 мл студена вода.
Изсипете 1 пакетче 10 гр желатин без да разбърквате.
Оставете да престои докато набъбне, за около 10 минути.
След това сложете в съд на котлон вода и поставете желатина заедно с чашата в него / водна баня/. Загрейте докато се втечни желатина, но водата не трябва да завира.

Изсипете втечнения желатин в 200 мл захарен сироп или сок от компот.
Оставете в хладилник, като наблюдавате да започне да стяга.
Като стане с по-гъста консистенция изсипете с лъжица върху плодовете.
И оставете тарталетите в хладилник.
В никакъв случай не сипвайте течна смес върху плодовете, ще попие в тарталетите! От личен опит го казвам:). Преди време пробвах да правя тарта и нищо не направих:).

1 коментар: