Страници
Зеленчуци с бешамелова заливка
Комбинацията на броколи, моркови и карфиол е в основата на много зеленчукови супи и ястия и чудесно се допълват по вкус. А бешамеловата заливка е прекрасно допълнение към този букет от зеленчуци. Вие може да добавите шунка, бекон или каквото прецените по ваш вкус:).
Рецептата е адаптирана от pozvanete.bg/forums/
Продукти:
броколи, малка глава
карфиол, малка глава
3 моркова
/може да използвате готов замразен микс от тези зеленчуци./
за заливката:
125 гр. краве масло, 1 пакетче
4 с.л. брашно
600 мл прясно мляко
сол
черен пипер
за поръсване:
кашкавал
пармезан, настърган
Накъсайте броколите и карфиола на розички. Нарежете морковите на кръгчета. Бланширайте ги във вряща подсолена вода до омекване. Извадете ги и ги отцедете. Намажете тавичка с масло и изсипете зеленчуците вътре.
Пригответе заливката като в дълбок съд на котлон загрейте маслото и добавете брашното. Запържете до светло златисто, внимавайте да не прегори.
Отстранете съда от котлона и налейте на тънка струя прясното мляко при непрекъснато бъркане.
Ако стане на бучки, може да пасирате с миксер. Върнете на котлона, на средна степен и варете при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Овкусете със сол и черен пипер и излейте върху зеленчуците.
Изпечете на 180 градуса за около 30-40 минути.
Настържете кашкавала, поръсете пармезана и запечете.
Сервирайте като разрязвате на правоъгълни парчета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Канди, толкова апетитно изглеждат зеленчуците! Това ми е едно от любимите ястия, но моите домашни животни никак не го обичат и затова много рядко го приготвям :/
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Не трябваше да отварям този вкусен пост толкова рано, сега съм адски гладна!Много хубава рецепта.Поздрави!
ОтговорИзтриванеМале,малеее каква вкусотия си направила Канди.
ОтговорИзтриванеТака да ми допадат такива ястия ,че твоето ме накара да преглъщам.
Хубав и прекрасен ден и целувки от мен!
Ооо, ето това ще си хапнем за вечеря днес!
ОтговорИзтриванеТъкмо се чудех какво да пазарувам ,много е вкусно знам.
Тичам до магазина за зеленчуците!
Поздрави и хубав след обед!
Oх, че вкусно това ,Кате ! Обичам ги такива запеканки ! Ей, тази последната снимка изглежда стахотно вкусно !
ОтговорИзтриванеЧао ,мила и хубав следобед :*!
Обичам зеленчуци с бешамел, независимо от зеленчуците. С тази пухкава заливка определено се прекрасни. Мерси, Бонбон, ше ги хапваме, вече е ясно;)
ОтговорИзтриванеМного е апетитно, Candy. Вкъщи обичаме подобни ястия и са често на трапезата ни.
ОтговорИзтриванеПожелавам ти лека вечер и един прекрасен и изпълнен с много любов и щастие утрешен празник!
Me encantan estas verduras con bechamel es una exquisitez,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеЧестит празник!Бъди много щастлива , обичана и усмихната!
ОтговорИзтриване